Heyy

Wat leuk dat je mijn blog komt lezen!

Graag wil ik je hier inspireren en laten zien dat gezonder eten DE sleutel is meer energie en een gezond en slanker leven.

   Ik deel hier mijn kennis met joe en geef je handige en bruikbare informatie over afvallen en veel weetjes over voeding en bewegen.

Dus ben je klaar om af te vallen en kun je wel wat inspiratie gebruiken en vind je gezond zijn en worden belangrijk? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wil je verder nog op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook en Instagram.

Heel veel leesplezier!

Liefs Sandy

Gewoontes veranderen

Je herkent het vast wel....
Je zit even niet lekker in je vel, alles loopt voor je gevoel verkeerd en je gaat toch opzoek in je keukenkastjes naar wat lekkers.
Ook dit hoort er voor nu gewoon even bij, dit is een gewoonte die je jarenlang zo hebt gedaan.
Nu ben je lekker gezond bezig en het afvallen gaat goed, dus waarom doe je dit toch elke keer vraag je je af. Je gaat het analyseren, frustreren en je baalt van jezelf.
Het feit dat je ziet wat er gebeurt en dat je dit niet wil is stap 1.
Nu wil je graag dat dit voortaan stopt. Dit gaat dat niet in 1 keer.
Dit heeft tijd nodig en herhaling.
Wat je kan doen is zodra je merkt dat je dit wil gaan doen, dat je daar een andere gewoonte voor in de plaats gaat ontwikkelen.
Ga je op zoek in de keukenkastjes, zorg dan dat je als je die neiging hebt, dat je iets anders gaat doen.
Wat vond je vroeger leuk om te gaan doen? Tekenen, schilderen, in bad gaan, eerder naar bed gaan, haken, breien of diamond painting? Ga iets doen wat je leuk vind en waar jij blij en rustig van wordt.
Haal het uit de kast of doe het.
Vaak ben je op zoek naar iets lekkers als je verveeld bent of gewoon moe of je bent onrustig of je zit niet lekker in je vel.
Geef het ook tijd nieuwe dingen moet je even blijven herhalen om er een andere nieuwe gewoonte van te maken.
Mocht je dit lastig vinden om je gewoontes om te zetten en vast te houden en kan je een stok achter de deur wel gebruiken aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik a je meenemen in het ometten van oude gewoontes is gezondere nieuwe. Afvallen is niet alleen je voeding veranderen maar vooral ook je mindset en veranderingen in gang zetten en behouden.

Trots!

Wat een mooi resultaat van deze dame!!
 
Deze dame, heeft bij mij het 11 weken programma gevolgd.
 
We zijn begonnen in augustus.
De laatste 4 weken ging ze zo lekker dat we niet elke week meer afspraken maar met 2 of 3 weken ertussen. En zie hier wat een mooie resultaten ze heeft.
Ze heeft met haar werk ook te maken met nachtdiensten dus die konden nog wel voor een uitdaging zorgen, maar dat ging super goed!
 
Heb je een 👍of een❤️over voor deze dame?
 
Trots op haar!

Weekend…….

 

Omdat we het weekend connecten aan ontspanning en gezelligheid, ontspanning en gezelligheid connecten we vaak aan lekker eten, drankje erbij. Een wijntje hier en daar en ach doe er nog maar 1, het is weekend, tijd voor ontspanning.

 
Maar wat nou als je dit gaat loskoppelen.
Af en toe een wijntje, maar niet elk weekend 2 dagen lang.
Wat nou als je er 1 kiest en dan bewust kiest welke avond.
En vraag je dan af ben je minder gezellig of minder ontspannen als je het er bij 1 laat?
Of ga je juist meer genieten van dat ene wijntje en geniet je nog meer van het relaxed en minder brak opstaan de volgende ochtend🤔.
Vaak denken we niet aan wat het met ons lijf doet en met het gezondere leven wat je graag wilt.
Dit merk je pas als je het minder of een keer niet doet.
Geloof mij, probeer het en kijk echt eens bewust wat het met je doet.
Het gaat je sowieso helpen om af te vallen, maar dat terzijde
😉

Nadenkertje….

In het weekend verpest ik altijd wat ik doordeweeks zo goed heb gedaan.

Weet je hoe dat komt?

Omdat we in het weekend vaak heb gevoel creëren van alles loslaten.
En wat moet je dan eigenlijk loslaten, heb je het doordeweeks dan zo strak en streng gedaan dat je niets mocht?
Dan is dat al een aandachtspunt, afvallen moet geen strijd zijn. Zodra het een strijd is of wordt ga je weekenden van loslaten krijgen. Omdat je zo strak een dieet volgt doordeweeks. Dat is eigenlijk dan al gedoemd om te mislukken.
Dus ga doordeweeks ook genieten en eet soms eens wat extra en geniet daarvan. Dat hoeft niet alleen in een weekend te zijn.

Ik zeg altijd als je wil afvallen kies 1 of 2 keer iets extra's in de week en geniet daarvan, of het nou doordeweeks is of in het weekend, dat maakt niet uit. Laat het doordeweeks iets los en het weekend iets minder los. Gezellig en ontspannen is het toch wel omdat je al lekker vrij bent🥰

Des te meer je doordeweeks ook gaat genieten hoe minder je in het weekend last hebt van alles loslaten. Want je hoeft niets los te laten alleen maar te genieten van bewuste lekkere keuzes.

Up’s en down’s

Zoals iedereen weet, heb je niet zomaar een gezondere leefstijl onder de knie.
Dit gaat met ups en downs,, leren kiezen voor dingen en soms dingen laten staan. We leven in een land waar altijd eten en drinken toegankelijk is. Overal kan je aan eten komen, in de stad, op je werk, op feestjes, weekendjes weg, noem maar op.
De bewustwording is de eerste stap. Wanneer kies je wel voor iets extra's en wanneer niet.
En hoe vaak kies je iets extra's. Het is vaak je brein die daarin kan tegenwerkt. Ach nou maakt het toch niet meer uit, ik heb alles toch al verpest. En daar zit de kink in de kabel.
Wat nou als je ervoor kiest om 1 a 2 keer in de week bewust iets extra's kiest. En dan weer verder gaat. Dan sta je erachter, geniet je er meer van en kan je makkelijker die andere extra's weerstaan. Want als je elke keer denkt; ach, nou maakt het toch niet meer uit denk je dan dat je meer gaat eten dan of als je 2x in de week bewust iets extra's kiest.
Men is vaak bang dat als ze eraan toegeven dat ze dan juist los gaan maar het tegendeel is waar.
Je vind het dan echt prima zo, geloof mij maar. Test jezelf eens uit als je een keer iets extra's neemt, ga je dan door of is het voldoende?
Het gaat ook om je gevoel erbij, die heel belangrijk is.
Als je merkt dat jij nog steeds veel denkt; Ja dat mag ik niet, ga dan eens anders je brein trainen.
Ja dat mag ik wel, maar ik wil het niet, dat vind ik zonde.
Dan kies ik liever voor dat taartje bij dat feestje dat dit weekend gepland staat, dan dat ik nu dat extra koek neem.
Hoef je je niet schuldig te voelen en kan je er ook nog van genieten en daarna gewoon weer door.
Echt, je kunt jezelf hierin trainen, als de wil er maar is. Je intrinsieke factor moet hierin een grote rol spelen, je moet het zelf en voor jezelf willen.
Het trainen van je brein in gezondere keuzes maken kan lastig zijn en moet je veel herhalen, met alles wat je leert is het belangrijk dat je gaat herhalen.
Dit is waar ik je veel bij ga begeleiden in je afval proces, alleen dan kan je een leefstijl ontwikkelen die bij je past, met alle ups en downs.
En dan hoef je nooit meer terug te zakken in je gewicht. want als je nu niets doet, dan ga je langzamerhand alleen maar omhoog in je gewicht en wordt het steeds meer wat je eraf moet krijgen.
Zullen we samen aan de slag, lekker de feestmaanden door, zonder aan te komen en zelfs af te vallen zodat januari lekker gaat beginnen met al minder kilo's i.p.v. kilo's erbij wat elk jaar gebeurt. Online en aan huis kan allebei in mijn begeleiding, wat jij wil.

Laatste meting

Afgelopen zaterdag heb ik een laatste meting gedaan bij een dame, de laatste 2 jaar zagen we elkaar om de 4 á 5 maanden.
Als zijnde een stok nog achter de deur, maar wel voor de rest veel zelf ervaren.
Ze begon met het 11 weken programma en daarna hebben we dus steeds nazorg gedaan.
Dan kom ik eens in de zoveel tijd even weer om samen te sparren in hoe het gaat en waar we iets kunnen aanpassen of even bespreken. Zij voelde zich hier heel goed bij en dat kun je ook goed zien in de metingen. Zij is het prachtige voorbeeld in hoe een gezonde leefstijl verloopt.
Soms met ups en downs, maar altijd weer op het juist pad verder gaan. We zijn nu eenmaal geen robots en gewoon mensen met onze gewoontes en gedragingen die we soms willen veranderen of aanpassen. en dat heeft tijd nodig.
En kijk eens hoe mooi haar eindresultaten zijn:
Bij haar taille 10 cm kwijt, bij haar buik 9 cm en bij haar heupen maar liefst 15 cm!
Ze is in totaal 15,3 kg afgevallen. En eigenlijk het laatste half jaar vanaf januari is het het hardst gegaan.
De gezonde leefstijl zit er zo bij haar in dat ze het zelf niet in de gaten heeft. en dat is het allermooiste, je denkt dat je niet echt bezig meer bent omdat het al zo in je systeem zit.
Had ik al gezegd dat ik de mooiste en meest waardevolle baan heb🙏

Voedingsadvies

Weet jij wat en hoeveel je moet eten en drinken om een gezond voedingspatroon te hanteren?
wereldwijd zijn er verschillende adviezen als het gaat om een gezond voedingspatroon.
Maar wat houdt dat precies in? En welke producten en combinaties dragen bij aan je gezondheid?
Belangrijk is dat je vetten, koolhydraten en eiwitten n balans zijn.
Als je deze juiste balans leert krijg je een gezond voedingspatroon. Moet je wat afvallen voor je gezondheid dan ga je dat op deze manier ook doen met deze gezonde voedingspatroon.
Het zorgt er namelijk voor je je voldoende verzadigd bent, dat je minder trek hebt in zoetigheid en minder snaaitrek.
Je stoelgang loopt goed waardoor al je afvalstoffen ook weer goed je lichaam verlaten. Als je te weinig vezels bv binnenkrijgt dan vertraagd dat ook je stoelgang. Elke dag een keer naar de wc is een normale en goed stoelgang.
Vind je het lastig om precies te weten wat jij nodig hebt en hoeveel je nodig hebt aan eiwitten, vetten en complexe koolhydraten? en ook hoeveel en wat je moet eten als je wilt afvallen of centimeters wilt verliezen?
Laat mij dan een voedingsadvies voor je maken.
Ik maak dan voor jou een advies op jouw dus persoonlijk berekent en dat kom ik je allemaal uitleggen in een consul van een uur.
Een voedingsadvies is €70.- en daar zit het consult van een uur ook bij in.
Welllicht krijg je een vergoeding van je zorgverzekeraar, dan kost het jou helemaal niets. Krijg je bv €120,- vergoeding, dan kunnen we zelfs nog een vervolgafspraak plannen van 2 consulten erbij.
Kan gewoon online of aan huis.
En je betaald dan zelf helemaal niets.
Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Stappen zetten

Nooit meer diëten

Het is zo belangrijk dat als je wilt afvallen dat je goed voor jezelf weet dat het niet het zoveelste dieet is die je gaat volgen, maar echt een verandering van je leefstijl. Diëten ben je nu wel klaar mee, toch?

Als je nooit meer wilt diëten, zul je een keuze moeten maken, je intrinsieke factor is hier mega belangrijk in.

Dat wil zeggen, je moet zelf echt willen afvallen en daar dan keuzes bij maken, maar dat is lastig, ik weet er zelf alles van. Ooit was ik ook zoals jij, alles geprobeerd en niks volgehouden.

Had ik er überhaupt iets van geleerd, nope.

Die knop (intrinsieke factor) moest om en daar had ik ook hulp bij, daarom ben ik zelf de opleidingen ingestapt zodat ik andere kon gaan helpen met een gezonde leefstijl die wel vol te houden was,
want dat gun ik jou ook🙌
Hoe vaak begin je niet met een dieet en na 2 á 3 weken gebeurt er iets waardoor je weer terug zakt, je gewicht werkt ook niet mee en dan denk je laat maar weer, het lukt mij niet.
Hierin is je intrinsieke factor dus belangrijk.

Je moet het niet voor een ander willen doen en niet alleen doen omdat je dokter het zegt.
Nee, je moet het echt willen. Accepteer ook dat je niet alles perfect gaat doen en dat je soms een dipje zult krijgen. Een dipje is niet erg, het oppakken daarna en weer verder gaan, dat is belangrijk.

Zolang jij je gezonde leefstijl en het afvallen gaat zien als een moetje gaat het niet lukken. Het moeten moet een willen zijn.

Ik WIL afvallen, dan voel ik mij fijner en beter in mijn vel.
Dan kan ik ook langer ergens heen zonder dat ik uitgeput raak.
Dan ben ik in de avond ook niet zo snel moe, heb ik meer energie.....

Ook ik heb hierbij hulp gehad omdat ik al zoveel had gedaan en mijzelf slap vond dat ik het niet kon volhouden. Hoezo slap denk ik dan nu, ik was niet slap alleen wilde ik niet goed genoeg.

Wil je voor jezelf nu ook de juiste stap zetten net zoals ik dat 7 jaar geleden heb gedaan, laat mij je dan helpen, want het kan. Niet het zoveelste dieet, maar echt een gezonde leefstijl die bij je past en vol te houden is. Er zijn je al vele voorgegaan.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Voedingsadvies

Wil je graag een goed en serieus voedingsadvies, zonder allerlei hypes te volgens waarin je bijna niet meer een normaal voedingspatroon kunt volgen.
Laat mij je dan helpen!
Dus geen pillen, shakes of producten vermijden e.d.

Mijn naam is Sandy Hoed, ik ben voedingsdeskundige en gewichtsconsulente.
Je kunt onder andere deelnemen aan het 11 weken programma waarin je leert:
- Hoe je om kunt gaan met emotie- en stress eten.
- Een voedingspatroon die normaal en goed eten bevat.
- Je krijgt een gepersonaliseerde menu, precies afgestemd op wat jou lichaam nodig heeft, dus de juiste kilocalorieën.
- Je leert vooral waarom je bepaalde dingen eet en waarom.
- Bewuste keuzes maken en je daarbij goed te voelen.
- Op een gezonde manier afvallen en daarbij je eetpatroon aanpassen zodat het bij jou past
- Je ontwikkeld een eetpatroon waar jij je lekker voelt en die de juiste voedingsstoffen bevat zodat je alle vitamines en mineralen zal binnenkrijgen.
- Je krijgt handvatten in hoe om te gaan met feestjes, etentjes en uitjes.
- Je gezin kan ook lekker mee eten, omdat dit o.a. rijst, aardappel, volkoren pasta, groente, brood, fruit en zuivel bevat.

Er is veel afwisseling in soorten gerechten, dus er zit altijd wat tussen wat bij je past.
* Je kookt dus niet met 6 verschillende pannen, maar net als altijd.
* Je valt af en je verliest centimeters op een manier die bij jouw past en blijvend zal zijn.
*Omdat je nu echt met je voedingsgedrag aan de gang gaat. Zal je veel over jezelf leren en daardoor ook weer je zelfvertrouwen op te bouwen.

Groot voordeel: Ik kom elke week bij je aan huis om je te begeleiden, in Almere en omstreken.
Je kan je mij ook blijven volgen op de Facebookpagina van:
Gewicht én Voeding in Balans
Hier kun je ook inmiddels 61 ervaringen lezen van mijn begeleidingen.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Zo leuk dit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

5 weken onderweg met afvallen

Vanochtend weer een fijn consult gehad met een dame die nu de 5e week ingaat.
Ze gaf aan dat ze veel minder moe is, beter slaapt, meer verzadigd is en nog een belangrijke, ze heeft geen snaaitrek meer in de avond. Ook merkt ze dat ze geen suikercravings meer heeft🥳 Ze is inmiddels 4,8 kg kwijt en dat terwijl ze haar 5e week pas ingaat. Met 5 kg minder zit je al een kledingmaat kleiner, wist je dat?

Dit zijn alle aspecten die ik ook ervaarde toen ik ging afvallen op de gezonde manier. En wel lekker mijn boterham eten, waar ik zo van hou.

Het is als bezig bent met afvallen helemaal niet zo een opgave als je denkt, omdat je juist goed eet en voldoende calorieën binnen krijgt die je nodig hebt.

Daarom ben ik 8 jaar geleden de opleidingen gaan volgen van voedingsdeskundige en vervolgens de gewichtsconsulente.
Omdat ik heel graag wilde dat iedereen kon ervaren wat ik ook ervaarde.
Geen shakes meer, geen maaltijdvervangers of detoxen meer.
Nee, een gezonde leefstijl die goed voor mij is, die bij mij past en wat ik de rest van mijn leven kan doen en volhouden. En dat gun ik iedereen.
Het is zo fijn dat de dames en heren die ik nu begeleid hetzelfde ervaren.
Ik was toen ik zelf begon zo blij dat het kon en dat ik eindelijk niet meer de zoveelste dieet hoefde te volgen, die ik niet volhield, waarin ik te weinig binnen kreeg, ging trillen en zweten (waarvan ik toen dacht dat is een goed teken, want nu gebeurt er iets🙄) Nu weet ik gelukkig beter 👐

Ik begeleid ook nooit groepen omdat iedereen anders is, andere gewoontes heeft en andere dingen lekker of niet lekker vind. Jij verdient die aandacht van mij 1 op 1.

Ik begeleid niet alleen aan huis maar dus ook online. Is exact hetzelfde en de map die krijg je gewoon thuis gestuurd van mij. Verder blijft alles hetzelfde

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Love my job

Wat een mooie en fijne woorden🙏🏻

💪🏻

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Hoe gaat nou mijn begeleiding

De begeleiding die ik bied is om af te vallen of aan te komen op een gezonde, normale en verantwoorde manier.

Ik bereken eerst je basaal metabolisme, dat zijn de kilocalorieën die je nodig hebt om te leven en daar komen er nog een aantal kilocalorieën die je nodig hebt aan energie, bij met wat je aan beweging verder doet of je dagelijks leven. Hierop maak ik dus een volledige berekening wat hoort bij jou en persoonlijk op jou is afgestemd.

Daarbij kijk ik hoeveel je nodig hebt voor als je wil afvallen of aankomen. Hierbij heb ik 1 op 1 consulten bij cliënten thuis of online via Skype of facetime, als je niet bij mij in de buurt woont. Elke week bespreken we de week en daarbij zal er gedragsverandering bij jezelf ontstaan mbt tot eten.

Je zal bewustere keuzes gaan maken en ook meer gaan genieten van het eten wat je eet. We gaan kijken waar je meer kan bewegen in wat jij leuk vind, je zal meer energie krijgen en lekkerder in je vel gaan zitten.

Mijn menu's (die ik in het begin, daarna neem je het zelf over) maak zorgen voor meer structuur in je eetgewoonte, deze menu’s bevatten gewoon groente, fruit, brood, aardappels, zuivel etc dus kan iedereen in je gezin gewoon mee eten.

Cliënten vallen bij mij 0.5 tot max 1 kg per week af, meer is niet goed voor je lichaam, je stofwisseling en tevens niet goed voor je huid.

Het is een afvalmethode die dan ook blijvend is en wat je dus de rest van je leven kan doen, dus als je na 11 weken het programma hebt afgerond, kan je het zelf juist verder.

Dus het is niet zoals bij diëten (ben ook een beetje allergisch voor het woord diëten 😄) dat als je stopt omdat je je doel hebt bereikt dat alles er weer dubbel en dwars aankomst omdat je geen gedragsverandering hebt ondergaan.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Wauw!

De meetgegevens van deze dame zijn een prachtig voorbeeld over hoe het afvallen op een goede manier verloopt en ook blijvend kan zijn. En ik mag ze van haar met je delen.
Je ziet haar gewicht -20 kg!, vet percentage en bmi mooi en rustig allemaal zakken, het allerbeste om ook je huid mee te laten gaan en geen los vel over te houden. Je ziet soms een verhoging en daarna zakt het weer. En kijk hoe veel centimeters ze bij haar maag, taille, buik en heupen kwijt is!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻💪🏻

Dit is een gezonde leefstijl ontwikkelen met soms iets omhoog maar meteen weer daarna omlaag en verder omlaag, super!

Ik heb haar in totaal 2 tot 3 jaar mogen begeleiden, eerst voor 11 weken en daarna een aantal keer nazorg zodat we elkaar elke 4 of 5 weken zagen.

Zo hield ze toch een stok nog achter de deur en konden we weer even sparren met elkaar hoe het ging.

Nu gaat ze verhuizen, dus onze consulten gaan stoppen. En eerlijk gezegd, ze heeft de consulten ook niet meer nodig💪🏻💪🏻
Ze heeft haar eetpatroon onder controle en dat is voor mij superfijn loslaten.
Het is best een pittig proces om uiteindelijk je eetpatroon onder controle te hebben, want oude gewoontes die je al jaren lang hebt gehad, kunnen altijd nog om een hoekje komen.

Het is belangrijk dat als bent afgevallen naar je streef gewicht zoals deze dame, om dat te blijven. Ze weet precies wat ze kan doen als ze toch weer wat omhoog gaat en dat is fijn.

Zo trots op haar en zo fijn dat ik haar heb mogen begeleiden🤗

Zou je ook graag begeleiding willen omdat het toch lastig is om op het juiste pad te blijven, vol te houden. En kun je juist even dat steuntje nodig hebben schroom dat niet en neem contact met mij op , dan vertel ik je alles en kunnen we starten met als doel een slankere en gezondere jij met een eetpatroon die echt goed vol te houden is en bij je past❤️

Dus niet uitstellen maar doen💪🏻

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

This is me

De kracht van het oppakken

Als je aan het afvallen bent en het zit even tegen of hebt toch iets meer gegeten dan de bedoeling was, laat dan niet je koppie hangen en ga niet uitstellen.
Pak het direct weer op, ga het niet uitstellen nee, meteen weer oppakken.
Des te beter je jezelf dit aanleert des te beter gaat het en leer je het accepteren dat het erbij hoort en niet gek is of zwaar.

Sommige mensen zijn verbaasd als ik ook weleens een patatje, taart of chips eet.

Ik vind dat ook lekker en geniet er ook van, maar weet dat ik het daarna inmiddels gewoon weer kan oppakken.

Dat heeft een tijd geduurd, wel een jaar voordat dat in mijn systeem zat. En die tijd heb ik mijzelf ook gegeven ervoor.
We zijn heel makkelijk in uitstellen van het weer oppakken en waarom? Omdat het zo zwaar is? Nee, het is niet zwaar, niet als je gewoon normaal weer je goede eet patroon oppakt. Ga je gekke dingen doen zoals detoxen en streng diëten ja dan weet je dat het zwaar is maar je vergeet daarbij alleen dat later die snel verloren kilo’s er weer aanzitten.

Pak je mijn menu gewoon weer op dan weet je dat het niet zwaar is en dat je juist af en toe wat extra’s kunt eten anders hou je het simpelweg niet vol.

Wil het zeggen dat als je iets toelaat dat je dan weer alles toe gaat laten?

Nee juist niet, want je leert te genieten van die momenten en gaat weer door.

Om het gewicht te blijven die ik bereikt heb zal ik ook altijd weer een paar keer per jaar moeten oppakken.
Vind ik dat vervelend?
Nee, ik weet inmiddels niet beter meer.
Het zit in mijn systeem, dus zie ik het ook niet meer als vervelend. Maar gewoon als iets wat erbij hoort.
We leven in een maatschappij waarin we heel veel keuzes hebben in eten en ook ik hou van lekker eten. Dus zal ik daar voor mijn lichaam ook iets voor terug moeten doen.

Dus stel niet meer uit en begin.
Was je al bezig met afvallen en heb je het afgelopen weekend iets meer gegeten dan je eigenlijk van plan was?
Pak het direct vandaag weer op en zet door, niet uitstellen.
Dan wordt je zeker beloont!!
Als je met afvallen met een strakke lijn naar beneden gewicht én centimeters verliest dan gaat er iets niet goed en heb je alleen maar kans om weer terug te vallen. Klinkt gek hè😉
Je moet juist soms dipjes hebben om ver te komen. Alleen dan leer je iets over jezelf en je gewoontes en valkuilen. En dan kom je heel ver….

Wil je graag begeleid worden in het afvallen en leren omgaan met jouw gewoontes en valkuilen en dipjes? En eindelijk eens goed afvallen zonder te stressen?
Stuur mij dan een berichtje, dan ga ik je voor 11 weken begeleiden, nu met gratis 3 weken extra ivm vakantie, dus dan gaan we 14 weken aan de slag.
Op naar een slanker en gezonder lijf met daarbij volhouden tot je je doel hebt bereikt en dan ook behoudt, hoe tof is dat?

We gaan geen strijd leveren…..

Vaak vragen mensen zich af wat ik doe en waar ik mij in onderscheid en waarom mijn 11 weken gezonde leefstijl programma zo succesvol is.

Ik ben dus een gewichtsconsulente die niet met pilletjes, vervangende maaltijden of shakes werkt.

Nee, ik ben overtuigd van het feit dat je met gewoon eten en jezelf goede voeding geeft dat je kan afvallen.

En werkt het ook zo? Jazeker.
Het belangrijkste is dat je leert omgaan met eten. Kan het zo simpel zijn. Kort antwoordt: Ja!

We hebben zoveel eten en verleidingen dat het bijna onmogelijk lijkt en is dat ook zo?
Nee, het is echt niet onmogelijk en echt te doen.

Je moet echt leren omgaan met eten. En is het een strijd? Nee!
Weet je wat ik het meeste hoor?

Het valt mij zo mee, het is geen streng en heftig dieet en ik merk dat ik er zin in heb om een nieuwe week in te gaan! Ik voel mij niet slap of lusteloos.
Ik heb juist energie en zelfs na mijn werk plof ik niet op de bank om even te slapen. Gewoon zelfs energie om te koken.
Iets afslaan als ik iets aangeboden krijg, vind ik niet meer erg en ik baal er dan ook niet van, hoe gek is dat?

We zien vaak dingen groter dan ze zijn waardoor we in een negatieve cirkel met eten komen. En uit die cirkel ga wij samen stappen.

De meeste gewichtsconsulentes maken geen menu’s omdat men bang is dat je dan lui wordt en niet zelf gaat nadenken, mijn ervaring in de 6 jaar dat ik iedereen begeleid juist het tegendeel.
Er wordt juist meer rust in je koppie en even wat structuur gebracht. Je weet precies wat je kan eten en wat jij nodig hebt. En je kan hier en daar juist dingen aanpassen.

En geen menu die voor honderden mensen hetzelfde is gemaakt. Nee, echt 1 op maat.
Alle producten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt, dus je hoeft echt niet in allerlei winkels je boodschappen te doen.

Wil je graag beginnen aarzel dan echt niet langer en neem contact met mij op, via de link in mijn bio of stuur mij gerust een pb. Eerst hebben we altijd een gratis en vrijblijvend gesprek.
We gaan samen voor een nieuwe lijfstijl waarin al die te kort komende diëten niet meer nodig zijn.
Je past namelijk je leefstijl zo aan dat je niet meer terugvalt en niet weer elk jaar weer een nieuw hype dieet, die elk jaar ook nog eens heel veel geld kost, hoeft te volgen.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Vrijblijvend infogesprek

Vandaag weer een leuk info gesprek gehad met een dame, die volgende week al meteen kan gaan beginnen.

Hoe leuk is het om nog meer dames en heren te mogen begeleiden naar een gezonder leven, met gewoon voeding vanuit de supermarkt.

Ze was vooral erg blij dat haar gezin gewoon kan mee-eten zonder poespas.

Niet alleen voor zichzelf apart koken, maar gewoon voor het hele gezin.
Iedereen kan namelijk gewoon mee-eten, het zijn geen gekke recepten. En ze zijn makkelijk en snel te maken, dus dat was al een zorg minder voor haar.

We gaan ook vooral aan de slag met haar gewoontes, brein en samen bewuster naar haar eet-gedrag/patroon kijken.

Ze weet straks precies wat je kan eten en wat goed voor haar is en ook hoe ga je om met etentjes, uitjes, weekendjes weg, vakanties.
Hoe kan je het toch gezellig op een verjaardag hebben zonder dat je hoeft te melden dat je aan het opletten bent omdat je wilt afvallen, dat is toch altijd wel een dingetje.

En vooral wat is goed voor haar en waar kan ze mee afvallen en centimeters verliezen op een gezonde manier.
En vooral geen honger lijden, trillen, zweten en zich niet lekker voelen omdat ze veel te weinig binnen krijgen.

Ik heb er nu al zin in!

Als jij ook wil starten, maar eerst even een info gesprek wil, dan kan dat natuurlijk altijd en is altijd vrijblijvend en gratis.

Neem dan contact met mij op dan plannen we even een datum.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Yess!

Vorige week heb ik het laatste consult gehad met een vrouw die ik ongeveer 2 jaar heb begeleidt met lange tussenpozen zodat ze nog lang een stok achter de deur had voor zichzelf. De metingen en percentages mag ik met jullie delen.

Ik heb haar gevraagd of ik dit mocht delen omdat zij een super mooi voorbeeld is van hoe afvallen moet zijn. Afvallen met ups en downs en leefbaar. Daarmee bedoel ik afvallen op een gezonde manier die bij ook fijn is voor haar huid want dit gaat mee.

Ze houdt ervan om lekker uit eten te gaan en af en toe een wijntje nemen. Haar beweging haalt ze uit wandelen en fietsen.
Je ziet haar gewicht, bmi en percentage mooi zakken op een natuurlijke manier en met geduld. Op deze manier heeft ze een gezonde leefstijl ontwikkeld die ze altijd kan bijhouden.

Ze weet nu ook precies hoe ze weer moet zakken in haar gewicht als ze weer iets aankomt. En lieve jij dit is leven, dit is een gezonde leefstijl ontwikkelen en daarbij afvallen en centimeters verliezen. Je ziet aan het einde stijgt ze weer een klein beetje en ook dat is leven, realiseren dat je weer omhoog gaat en weer even aan de slag.

Ze gaat verhuizen dus nu gaat ze lekker zelf verder met deze fijne leefstijl. Met heel wat
kilo’s eraf -22 kg en kijk eens hoeveel ze kwijt is aan centimeters!

Wil je ook graag aan de slag met deze gezonde manier van afvallen en wil je nooit meer terug naar gekke shake-, repen- en smoothie diëten, maar lekker en goede gezonder en makkelijker eten en je daarbij fijn voelen?
Neem contact met mij op, dan gaan we snel beginnen!

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

11 weken programma

Vanochtend weer een mooie 11 weken programma met een heer afgesloten.

Alle puzzelstukjes legt hij elke dag in elkaar. Dat wil zeggen hij weet precies welke en de hoeveelheid voeding hij binnen moet krijgen om zich goed te voelen, gezonder te worden en de centimeters te verliezen die hij kwijt wil bij zijn maag/buik/taille.

Elke dag bedenkt hij wat ga ik doen en wanneer kan ik wat eten.
Deze basis is zo belangrijk omdat je dan in de avond geen trek meer hebt, want je bent verzadigd en je hebt alles binnen gekregen gedurende de dag.

Het voelt voor hem ook echt als een leeftstijlverandering die hij, zoals hij zelf zegt makkelijk is om vol te houden.
Hij weet nu ook precies wat hij moet doen als hij meer gaat hardlopen of marathons gaat doen, hoe hij hersteld en wat hij vooraf eet.

Ook naar festivals waar het eten niet altijd super is natuurlijk, weet hij het zo te doen dat hij de gezondere basis van de dag al binnen heeft.

Wat een fijne begeleiding vond ik het de afgelopen maanden🙏🏻

En hij gaat gewoon door zoals hij al doet, gaat het iets minder, wat bij hem niet zo vaak voorkomt dan gaat hij de volgende dag gewoon weer verder.
Niks terug bij af, nee accepteren en weer verder💪🏻

Ik kan hem met een gerust hart loslaten en dat voelt super!

Love my job!


Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

En door….

Wat een heerlijke dag weer vandaag, mooie resultaten, hier en daar een dipje en die hoort er bij.
Alleen hoe ga je om met dat dipje. Je gaat al een tijdje goed, het afvallen gaat lekker, maar ineens sta je stil. Je gaat twijfelen aan jezelf en vraagt je af wat heb je fout gedaan?

Nou daar kan ik vaak kort over zijn, niets, want er bestaat geen fout.
Als je even je niet aan je menu houdt of je bent plotseling uit eten geweest of het bewegen is wat minder geweest afgelopen week.
Who cares🤷‍♀️ het gebeurt. Belangrijk is dat je het weer oppakt zo snel mogelijk.
Zit je in het dipje dan geef ik je alvast een kleine tip van de vele tips die ik in mijn coachingconsulten altijd deel.
Denk even aan afgelopen week, heb je veel extra's gegeten, meer zout of minder bewogen? Dan kan dat een oorzaak zijn dat je stilstaat, heb je het goed gedaan, ga dan weer verder. Je lichaam kan namelijk met allerlei processen bezig zijn of vocht vasthouden en daar kan je niet zoveel meteen aan doen.

Dus schouders ophalen en weer verder gaan. Niet gaan zitten balen van jezelf, je bent niet perfect.

Wat gaat jou verder helpen?

1 Balen van jezelf met als gevolg dat je denkt, ach wat maakt het ook uit, dat chippie kan ook dan wel vanavond en dat koekje🙄🙄
2 Kak niet zo lekker gegaan vorige week, maar ik ga door💪

Zo leuk!

Vandaag een laatste consult gehad met een lieve jongedame (wat klink ik dan oud zeg🤪) van 24 jaar.
Heel lief een bloemetje van haar gekregen omdat ze zo blij is met haar leefstijlverandering.
Ze heeft het 11 weken programma bij mij gevolgd en is nu klaar om zelf verder te gaan.
In die 11 weken, heeft ze soms wat tegenslagen gehad, met name haar eigen brein die aangaf dat ze het soms fout deed of dacht dat ze terugviel in oude patronen, terwijl ze het juist goed deed.
Vooral je eigen brein kan je grootste tegenstander zijn in het afvallen, zoals; nu ik dit heb gegeten, is het allemaal voor niks geweest en het bekende; Ach het maakt nu toch niets meer uit, wat voor vele denk ik ook heel bekend klinkt. Ze heeft geleerd hoe ze deze gedachtes de baas kan zijn en hoe ze ermee om kan gaan.
Ze is zelfs op vakantie geweest en ook voor haar werk weg geweest en alles heeft ze doorstaan met haar gezondere leefstijl.
Ze weet nu ook dat als het soms wat tegenzit (wat volkomen normaal is) en hoe ze het weer oppakt en weer verder gaat. of als ze toch iets terugzakt en weer iets aankomt hoe ze dat weer kan laten zakken en verder kan gaan.
Ik ben zo mega trots op haar en haar begeleiding was super fijn om te doen. Wat een trotse dame die nu lekker in haar vel zit en trots op zichzelf is.
Zoals ze vanochtend zei, ik zie mijn spieren tevoorschijn komen en mijn omvang afnemen. Ik zie het zelf gewoon in de spiegel.
En dan voel ik mij trots dat ze dit heeft bereikt.
Gelukkig houden we nog contact via whattsapp, want dat blijft altijd ook als je klaar bent met het programma, ik blijf je altijd steunen💪
En kijk eens naar haar metingen overzicht, haar vetpercentage, haar gewicht, haar BMI omlaag en haar spiermassa omhoog.
Je kan heel mooi zien dat ze soms een dipje heeft gehad, maar je ziet ook dat ze het weer mooi heeft opgepakt. Als je geen dipjes hebt in je afvalproces, dan gaat er iets niet goed en waarom? Omdat je dat heel strak het schema volgt en geen extra dingetjes soms doet. En die extra dingetjes horen er juist bij, want anders leer je niet om een gezonde leefstijl te kunnen volhouden, want dat is leven en niet een strak schema volgen, dat is geen leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

 

Koolhydraten

Koolhydraten worden vaak op 1 grote hoop gegooid onder de noemer, ze zijn slecht voor je en je moet ze vermijden. Maar er is een groot verschil.
Langzame en snelle koolhydraten
Producten die we eten bevatten zowel snelle als langzame koolhydraten. Met langzaam en snel wordt de snelheid waarmee koolhydraten worden opgenomen in ons bloed.
Snelle koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel en daarna voor een snelle daling. In dit 'dal' krijg je snel opnieuw trek. Snelle koolhydraten zitten vooral in witte suiker, witte rijst, witte macaroni, friet en chips.
Langzame koolhydraten zorgen voor langdurige energie en verzadiging.
Deze koolhydraten zitten voornamelijk in vezelrijke voedingsmiddelen.
Zoals zilvervliesrijst, volkoren pasta's, volkoren brood, vezelrijke crackers, noten, zaden, groente en fruit.
Wil je afvallen, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor de langzame koolhydraten, niet omdat het minder calorieën bevat maar wel omdat ze zorgen voor minder trek en eetbuien.

Dipjes horen erbij

Een dipje zit in een klein hoekje, niet balen van jezelf, gewoon doorgaan.
Als je je een keer hebben laten gaan terwijl dat niet de bedoeling was, wordt dan niet boos of teleurgesteld in jezelf.
Het gebeurt iedereen.
En so what! Ga gewoon weer verder.
Je bent nog steeds eens mens, geen robot.
En van de dingen die niet lekker gaan, leer je ook.
Dus val je sta weer op en loop verder, don't beat yourself up💪

Samen iets doen i.p.v.


Je kent het wel even gezellig bij je vriend of vriendin op de koffie/thee en gezellig even bijkletsen
Wat nou als je 2 vliegen in 1 klap kan slaan?
Ga eens een wandeling maken samen en klets dan bij, eventueel neem je je koffie en thee mee en lekker op pad.
Dan heb je ontspanning, je ziet en spreekt elkaar, er komen geen koekjes bij kijken😉 en je hebt meteen weer je stappen gezet voor die dag.
Nou? Waar wacht je op, app je vriend/vriendin en plan meteen een afspraak.
De tijd gaat zo snel dat het voorbij vliegt voordat je elkaar weer ziet anders❤️

Yess!

Dit soort berichtjes die ik krijg hè🙏🏻🤗🤗
Zo leuk om te horen, als ik hier de Posts zo achter mijn schermen maak en bedenk.
Weet je natuurlijk niet wie het allemaal precies leest en wie er motivatie of energie uithaalt.
Dan zijn dit soort berichtjes goud waard, want daar doe ik het voor❤️🤗

Wist je dat?


Dat de vitamines en mineralen door je dunne darmwand moeten zodat het door je lichaam wordt opgenomen?
Dit betekent dat het belangrijk is dat je darmen gezond moeten zijn om zo goed mogelijk alles op te kunnen nemen.
Je darmen houd je gezond door ze in beweging te houden en dit doe je door voeding en door beweging.
Veel vezels zorgen ervoor dat je darmen blijven werken, doordat ze blijven werken kun je darmziektes zoveel mogelijk voor zijn.
Als je zelf beweegt dan gaan je darmen ook beter werken, wist je dat?

Consult

Afgelopen week weer een mooi laatste consult gehad die ik even met je wil en mag delen.

Deze dame heeft vooral gedragsverandering ervaren in onze 11 weken.
Ze gaf aan dat ze:
Meer energie heeft gekregen
Dat ze haar lievelingsbroek weer past🤩
Dat ze nu weet wat ze kan doen als ze een dip ervaart, waarin alles tegenzit, dat ze er klaar mee is en dat ze baalt van zichzelf. (Deze dipjes zal je altijd houden, belangrijk is dat je leert hoe ermee om te gaan en daardoor weer lekker verder kan).

Ze voelt zich weer fijn met haar lichaam💃, het vervelende randje over haar broek is weg en haar benen komen tijdens het wandelen niet meer tegen elkaar aan, dit stoorde haar altijd.
Dat ze nu weet wat ze op vakantie kan doen, dat ze lekker kan genieten en niet aan hoeft te komen en toch niet het gevoel hebben dat ze aan het diëten is. Dit gaf haar zo een opluchting dat het zo kan. Tevens met verjaardagen en etentjes weet ze wat ze kan doen, zonder dat iemand in de gaten heeft dat ze wil afvallen en het viel haar allemaal zo mee.
En het mooiste is, ze heeft het allemaal zelf gedaan. Ik doe de voorzetjes en zij maakt de goals..

En ik kan haar met een gerust hart loslaten, want ze kan het.
En als ze bv volgend jaar weer iets wegzakt in oude gewoontes, pakt ze gewoon haar map er weer bij en volgt weer even de eerste 2 weken en ze zit er weer in💪

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Jodium

 

 

 

 

 

 

 

 

Eet je geen brood of havermout maar wel alleen volkoren crackers?
Let dan even op je jodium inname.
In brood en havermout zit namelijk jodium en dat zit niet in volkoren crackers.
Jodium zit in bakkerszout en daar worden volkoren crackers vaak niet mee gemaakt.
Jodium heb je nodig voor aanmaak van je schildklierhormoon die op hun beurt weer nodig zijn voor de groei en je stofwisseling.
Dus jodium is heel belangrijk om geen verstoorde schildklier te krijgen.
Daarom is bv een volkoren boterham het makkelijkst om jodium binnen te krijgen.
Jodium is tevens ook van belang voor het goed functioneren van je zenuwstelsel en ondersteunt je energievoorziening.
Jodium kun je ook binnen krijgen door deze producten te eten:
Zeewier
Eieren
Zeevis
Bakkerszout
Zuivelproducten
Spinazie
Ananas
Uien
Groene paprika
Sla.

Herkenbaar?

Vast herkenbaar voor je, de frustratie met je lijf dat flinker is geworden en je brein die vaak tegenwerkt.
Je moet gewoon beter eten, hoe moeilijk kan dat zijn, denk je dan. Gewoon die extraatjes laten staan, geen snoepjes meer in de middag en niet elke dag dat koekje bij de koffie.
Je vindt jezelf zwak en zonder ruggengraat
Zucht elke keer weer die frustratie. Veel geld ook wéér uitgegeven aan maaltijdvervangers en shakes. Je bent zelfs gevallen voor de advertentie van 5 kilo kwijt raken in 1 week. Daar staat een foto bij van een dame die ineens haar buik kwijt is, wauw!

Je gelooft het eerst niet maar je wil zo graag snel afvallen, dat je toch de info daarvan wil.
Je bent er ook vast een keer ingetuind net als ik, in de hoop dat dit het eindelijk is.
Het is mij dus ook gebeurt, 8 jaar geleden ben ik er ook ingetuind, omdat ik niet meer wist hoe het eraf kon en totaal ontevreden over mijn lichaam.

Wat je vergeet is dat je gewoontes en gedragingen hebt ontwikkeld met de jaren. Gewoontes die je zelf niet altijd ziet. Elke dag starten met niet ontbijten, want dat scheelt weer calorieën. Waardoor je het in de avond rond een uur of 20.00 uur echt niet meer trekt en de snoeplade of koekjes trommel plundert, kak!
Of even bij je vriendin op bezoek, ff lekker dat wijntje erbij en misschien nog 1 of 2 en ff wat nootjes.
Of overdag weinig eten omdat je in de avond uit eten gaat. Na het uit eten voel je je opgeblazen en dik en baal je van jezelf dat je toch wéér voor dat toetje en 2 glazen wijn bent gegaan, zucht....

Maar het gaat er niet om dat je dat wijntje drinkt, maar hoe vaak komt het voor in de week. Hoe vaak komt het voor, dat je ff dat snoepje of koekje pakt.

Ga eens voor jezelf na hoeveel je extra eet in de week. En hoe vaak sla je bijvoorbeeld een maaltijd over. Zet dan eens op papier...

Hier ga je al heel veel in tegenkomen en leren over jezelf.

Vind je het lastig om het zelf op te pakken of weet je niet waar je moet beginnen en wil je eigenlijk meteen doorpakken. Neem dan contact met mij op dan ga ik je helpen. Om eindelijk je eigen gedragingen en gewoontes om te buigen zodat je kan afvallen maar ook lekker je leven kan leiden.

Ja! Ik wil graag een afspraak!

Slaap jij voldoende?

Als je twijfelt beantwoord dan de volgende vragen:
* Als je in een rustige kamer zit val je dan vrij snel in slaap?
* Wordt je iedere ochtend door je wekker gewekt uit een diepe slaap?
* Haal je in de weekenden je slaap in of doe je een dutje overdag?
* Kun je zonder cafeïne de dag doorkomen?
* Zit je op je werk of thuis snel te knikkebollen?

Als je meer dan 4 vragen beantwoordt hebt met ja dan is de kans groot dat je te weinig of onrustig slaapt.
Vergeet niet dat als je wilt afvallen dat er in 6 uur slaap ook je vet verbranding zit. Wanneer je slaap wordt verstoort of verkort dan heeft dat invloed op je vetverbranding.

1 op 1 begeleiding


 

Waarom ik bijna alleen maar  1 op 1 begeleiding geef?

Als eerste krijg jij alle aandacht die je nodig hebt🤗

 

Iedereen is verschillend en iedereen heeft andere wensen, gedragingen, beweging, voeding, mindset en gewoontes.

Ik kom fijn bij je thuis waardoor je echt jezelf even kan zijn en kan ontspannen.

Wil je toch liever niet thuis, dan heb ik ook een praktijkruimte in de stad waar we af kunnen spreken en waar we fijn 1 op 1 zijn.

 

Wat 1 op 1 begeleiding voor mij zo belangrijk maakt is dat je dan echt open kunt zijn met je gevoel, waar je tegenaan loopt en waar je een steuntje bij nodig hebt. Want dat is echt belangrijk…

 

Vaak zit het allemaal toch wat dieper dan je denkt en daar kunnen we dan mooi naar toe.

We gaan namelijk niet alleen afvallen d.m.v. voeding maar we gaan ook aan de slag met je mindset, je stress, je spanning en je hele ik, als je daar namelijk niets mee doet zal je lastig afvallen en afgevallen blijven.

Voeding is altijd 80% belangrijk in afvallen maar zeker ook je cortisol level(stress hormoon) die te hoog is waardoor je makkelijker kiest voor minder gezonde voedingsmiddelen. En die gaan we dus verlagen op een fijne manier die echt bij jou past.

 

Je gaat jezelf overdag goed voeden waardoor je snack trek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Kan dat echt hoor ik je denken, ja dat kan zeker!

Dat is precies hoe het werkt.

En hoe ga je om met vakanties, weekendjes weg, feestjes, etentjes.

Hoe kun je dat nog blijven doen, en dan toch afvallen en heerlijk eten, ik zal je vertellen dat kan!

 

Er ontstaat een ontspannen band tussen jou en mij, met daarin de steun die jij nodig hebt.

En op naar een gezonder en slanker leven waarin jij je het fijnst voelt.

 

Wil je graag starten of na je vakantie, je weet mij te vinden🙋🏼‍♀️

Neem contact met mij op dan plannen we ons eerste gesprek meteen.

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Frustratie

Vast herkenbaar voor je, de frustratie met je lijf die flinker is geworden en je brein die vaak tegenwerkt.

Je moet gewoon beter eten, hoe moeilijk kan dat zijn, denk je dan. Gewoon die extraatjes laten staan, geen snoepjes meer in de middag en niet elke dag dat koekje bij de koffie.

Je vindt jezelf zwak en zonder ruggengraat

Zucht elke keer weer die frustratie. Veel geld ook wéér uitgegeven aan maaltijdvervangers en shakes. Je bent zelfs gevallen voor de advertentie van 5 kilo kwijt raken in 1 week. Daar staat een foto bij van een dame die ineens haar buik kwijt is, wauw!

Je gelooft het eerst niet maar je wil zo graag snel afvallen, dat je toch de info daarvan wil.

Je bent er ook vast een keer ingetuind net als ik, in de hoop dat dit het eindelijk is.

Het is mij dus ook gebeurt, 8 jaar geleden ben ik er ook ingetuind, omdat ik niet meer wist hoe het eraf kon en totaal ontevreden over mijn lichaam.

Wat je vergeet is dat je gewoontes en gedragingen hebt ontwikkeld met de jaren. Gewoontes die je zelf niet altijd ziet. Elke dag starten met niet ontbijten, want dat scheelt weer calorieën. Waardoor je het in de avond rond een uur of 20.00 uur echt niet meer trekt en de snoeplade of koekjes trommel plundert, kak!

Of even bij je vriendin op bezoek, ff lekker dat wijntje erbij en misschien nog 1 of 2 en ff wat nootjes.

Of overdag weinig eten omdat je in de avond uit eten gaat. Na het uit eten voel je je opgeblazen en dik en baal je van jezelf dat je toch wéér voor dat toetje en 2 glazen wijn bent gegaan, zucht....

Maar het gaat er niet om dat je dat wijntje drinkt, maar hoe vaak komt het voor in de week. Hoe vaak komt het voor, dat je ff dat snoepje of koekje pakt.

Ga eens voor jezelf na hoeveel je extra eet in de week. En hoe vaak sla je bijvoorbeeld een maaltijd over. Zet dan eens op papier...

Hier ga je al heel veel in tegenkomen en leren over jezelf.

Vind je het lastig om het zelf op te pakken of weet je niet waar je moet beginnen en wil je eigenlijk meteen doorpakken. Neem dan contact met mij op dan ga ik je helpen. Om eindelijk je eigen gedragingen en gewoontes om te buigen zodat je kan afvallen maar ook lekker je leven kan leiden.

Ja! Ik wil graag een afspraak!

Wat hou ik toch van mijn werk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo heerlijk om te horen dit!

Gisteravond weer een online consult gehad met een dame die een gluten allergie heeft en daardoor niet echt goed wist hoe ze moest afvallen. Zij wist al welke producten ze kon verdragen dus aan mij de taak om daar een mooi menu van te maken. Alles binnenkrijgen, gluten vrij, afvallen en centimeters kwijtraken.

In het begin had ze ontzettend veel honger en dat met zoveel eten wat ik in haar menu’s had gezet. Vaak komt dit door veel stress en onrust, een nieuwe begin en aanpassing. Naarmate de eerste weken achter de rug waren kwam dit steeds meer tot rust. Hier en daar wat aanpassingen in haar menu precies tot waar zij zich goed en lekker bij voelde. En nu komt ze tot rust. Gewicht en centimeters zakken en vooral het opgeblazen gevoel en buik verdwijnt. Alles komt tot rust. De heftige trek is minder en er is meer rust en vooral dat is the key in het afvallen.

 

De rust, niet het gevoel van aan een dieet zitten, de fijne en motiverende gesprekken en het afvallen èn centimeters verliezen, wat heerlijk!

 

Dit soort momenten zijn zo bijzonder om elke keer weer mee te maken.

 

Love my job🙏🏻

 

Ja! Ik wil graag een afspraak!

Bloedsuikerspiegel dip, hoe komt dat nou?

Wist je dat?

Als je ontbijt met alleen zoetigheid bv kwark en fruit dat dan ongemerkt je bloedsuikerspiegel snel omhoog gaat?

Dat betekent ook dat je een suikerdip krijgt.

Je bloedsuikerspiegel piekt als je suikers binnen krijgt of dit nu melksuiker, fruitsuiker of groentesuikers zijn, dat maakt niet uit. Je lichaam ziet het als suiker.

Maar hoe kun je nu voorkomen dat je een piek en daarna die vervelende dip krijgt?

Zorg ervoor dat je altijd bijvoorbeeld wat havermout toevoegt aan je kwark/fruit ontbijt, dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet zo piekt maar lager blijft vanwege de vezels en de goede vetten van de havermout.

Bijvoorbeeld

Je ontbijt thuis met een bakje magere yoghurt en fruit, dan krijg je eerst een bloedsuikerspiegel piek en ongeveer 45 minuten later een dip dat is toevallig net het moment dat je gaat starten met je werk. Dat zijn de momenten dat je het gevoel hebt een bakje koffie nodig te hebben omdat je ineens moe of flauw wordt.

Vaak verklaren we dat zelf aan slecht slapen of een vermoeiend weekend.

Maar dat kan dus heel goed liggen aan het ontbijt wat je eet.

Ja! Ik wil graag een afspraak!

-9,1 kg!! en 52 cm eraf

Whoop whoop wat een mooi resultaat weer🤩na het laatste weeg en meetmoment.

 

Na de begeleiding van 11 weken gaat ze nu lekker zelf verder, want ze wil nog iets meer eraf.

 

Heerlijk als je dan hoort dat deze dame zich zo goed voelt, geen honger lijdt, geen flauw momenten heeft gehad, dat ze meer energie heeft om te bewegen en en dat ze de beweegmomenten nu ook langer vol houdt💪 Ze slaapt nu ook beter en die vervelende snacktrek in de avond is verdwenen🥳🥳🥳

 

En last but not least; ze is 9,1 kilo kwijt en maar liefst 52 cm in totaal. Het meeste bij haar maag -10 cm, haar taille -9 cm en haar buik -12 cm zelfs🥳

Yesss

Yesss, als je nu start, waar sta je dan volgend jaar. Stel je dat begint en je verliest 1 kg per week, dan zit je in maart al op -11 kg die je dan afgevallen bent en dan niet op een streng dieet maar gewoon eten waar jij je goed bij voelt en wat bij jou past.

 

Let op dat als je in januari wilt beginnen en je wil al gebruik maken van de vergoeding van je zorgverzekering geef dan dan alvast door aan mij dan kan ik je factuur in 2en splitsen en dat je hem dit jaar nog kan indienen, dan krijg je je vergoeding in december en in januari het 2e deel. Dus dat is je begeleiding van mij bijna gratis, want je betaalt ook niet je eigen risico eerst, hoe fijn is dat!

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Meer eten is aankomen…..

Vaak is het eerste wat ik hoor als men begint met mijn op maat gemaakte voedingsschema's: "Jeetje moet ik dat allemaal eten?"

 

En dat kan ik heel goed begrijpen dat als je gewend bent om weinig te eten, af en toe een crackertje of een yoghurtje, dat dit dan veel is.

Het eerste wat ik dan zeg is: Ga er met een open mind in en beleef en ervaar de eerste week. "Niets moet alles mag".

 

Als je dan bijvoorbeeld kijkt wat iemand eet die een voedingsdagboek invult.

Dan zie je overdag niet genoeg voedingsstoffen waardoor ze in de avond als ze op de bank zitten juist gaan snacken. Je komt overdag te kort en dat merk je in de avond als je tot rust komt.

Als je dan ziet hoeveel kilocalorieën men binnenkrijgt met overdag weinig eten en in de avond toch dat snackje op de bank dan zijn ze hetzelfde alleen dus met veel minder inhoud.

 

Voeding met inhoud heb je juist nodig voor een gezond lichaam, een goede stoelgang en een laag visceraal vetpercentage (vet die we om onze organen hebben)

 

We zijn immers opgevoed met meer eten is aankomen en minder eten is afvallen. Maar dat werkt dus iets anders dan dat.

Wil jij graag weten wat voor jouw belangrijk is om te kunnen eten, maak dan een afspraak met mij voor een voedingsadvies. Dan maak ik een voedingsadvies voor jou op maat.
Dit voedingsadvies kost je slechts €70,- en kun je zeer waarschijnlijk ook indienen bij je zorgverzekeraar, zonder dat het je eigen risico kost. Hoe fijn is dat.

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Fruitsuikers in een flesje en je bloedsuikerspiegel

Suiker in een vers sapje

 

Let op als je een keer kiest voor een gezond uitziende vruchtensap.

Je kunt ongemerkt teveel suikers binnen krijgen waardoor je bloedsuikerspiegel een behoorlijke piek krijgt.

 

Je krijgt een behoorlijke suikerboost voor je kiezen.

Vaak denkt men het is fruit dus wat kan er mis mee zijn.

Het beste is altijd vers fruit zo op te eten en dan max 2 stukken fruit per dag max.

 

Ik zal even een vergelijking maken zodat je kan zien wat ik bedoel met die suikerboost.

In deze fruit smoothie van innocence zit 750 ml.

In dit flesje zit in totaal 12 stukken fruit bij elkaar op geteld Je lichaam ziet deze suikers als gewoon suiker dus je lichaam maakt heel veel insuline aan wat niet de bedoeling is.
Doe je dit heel veel dan kun je kans krijgen op insuline resistentie, wat kort gezegd kan gaan resulteren in diabetes type 2.

Kijk per 100 gr zit er 10 gr fruitsuikers in, het flesje is 750 ml, dus in totaal 75 gram suiker. Dat zijn19 suikerklontjes in 1 flesje. Een flesje als dit drink je vaak niet in delen maar drink je in 1 keer op.
Zou het nou een flesje zijn van 100 ml dan zou het niet zo erg zijn.

 

Wil je echt een keer eens een sapje kopen kies dan voor een sapje waar het meeste groenten inzitten. Maar het allerliefst natuurlijk max 2 stukken fruit per dag en dan lekker op kauwen.

Begin gewoon, nu is het juiste moment…

Begin vanaf nu met gezond af te vallen en leer om te gaan met valkuilen en dipjes. 

Iedereen is verschillend, heel belangrijk is het om juist te kijken naar jouw eigen gedragingen en gewoontes.

Wat doe jij in tijden van stress en spanning?

Hoe ga jij om met etentjes en verjaardagen?

Heb je vaak het stemmetje die tegen je zegt: ach 1tje is toch niet erg. Of ach nou maakt het toch niks meer uit.

Ik voel me echt niet lekker, alles zit tegen, dus ik mag mijzelf verwennen.

Dan wordt het echt tijd dat als je wilt afvallen en blijvend wilt afvallen tot je doel dat je een andere koers gaat varen dan het zoveelste dieet te volgen die je vaak niet volhoudt en waar je na die tijd gewoon weer hetzelfde of zelfs meer aan komt. Maa
k nu de juiste beslissing voor een dieetvrij leven. Een die vol te houden is en waarbij je jezelf echt leert kennen en precies weet en leert hoe om te gaan met al deze tegenslagen.

Hoe fijn zou dat zijn......

 

Wil je graag hulp omdat je echt even die steun in de rug nodig hebt, die stok achter de deur, en je eigen gedragingen wilt ombuigen tot een gezond en slanker leven.

Neem dan contact met mij op dan gaan we samen starten.

 

 

 

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bekende jojo effect

Als moeder van kleine kinderen heb je een voordeel in bewegen.

Je zit nooit stil, dus die beweging heb je al voor op andere mensen die bv een zittend beroep hebben.

Wat wel in je nadeel kan werken is dat er altijd snoep en koekjes in je omgeving zijn. Je loopt vaak de keuken in, even een snoepje. Je loopt even naar boven hup even een koekje. Door alle drukte met de kids vergeet je zelf je ontbijt te eten en hup zo ineens sla je je lunch ook over.

Een uur laten krijg je toch trek maar het enige wat je in je tas hebt zitten zijn koekjes voor de kinderen. Nou dat maar eten dan🙄

Zo krijg je ongemerkt veel calorieën binnen maar geen voeding. Je krijgt suikerpieken maar ook de suikerdipjes waarin je je niet lekker en wat flauw voelt waardoor je denkt.

Pffff ik heb echt even iets van suikers nodig.

De vicieuze cirkel waar je inzit kun je leren uitstappen door eerst eens goed te ontbijten en lunchen. Voor je kids zorg je er immers ook ervoor dat ze ontbijten en lunchen maar waarom dan niet voor jezelf?

Wil je graag hulp hierbij in wat nu een goed ontbijt en lunch voor je is en wil je echt aan de slag voor jezelf, neem dan contact met mij op, dan gaan we eens zorgen voor jou!

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Emoties….

Soms vergeet je weleens wat emoties met je lijf doen.
 
We denken dat het zich allemaal alleen in ons hoofd afspeelt maar het heeft ook een grote invloed op ons lijf.
Emoties vreten energie, zit je hoog in je emoties,  is alles teveel, ben je verdrietig of ervaar je iets heftigs dan is ons lichaam tot op zekere hoogte in staat om voor ons lichaam te zorgen.
Maar wat gebeurt als de emoties de overhand krijgen en je jezelf geen ook nog eens geen energie geeft?
Energie geven kan je meer krijgen door bv betere voeding, door je ontspanning op tijd te zoeken en door op tijd te gaan slapen.
Je kunt mbt tot voeding bijvoorbeeld je lijf al even wat meer energie geven om door deze emoties heen te komen.
Je kan het zien als een auto, als je er geen benzine in stopt dan gaat je auto geen kant op.
En je lijf kan ook niet zonder deze benzine in dit geval voeding.
Zou je denk je heftige emoties beter kunnen doorstaan door goede voeding te eten en dus energie binnen te krijgen?
 

Yess vakantie!! Alles laat ik losssss

Vakantie, in je afval weken😱

Jaaa het is vakantie dus dan laat ik alles even los hoor!!😉

 

 

 

 

 

 

Gelukkig hoor ik dat niet veel als men bezig is met afvallen via mijn programma. Dit omdat het gewoon eten is wat ze nu al doen, zelf betere keuzes maken en helemaal geen lijden. Dus niks tekort komen. Omdat men simpelweg leert dat het op een gegeven moment zonde is als je iets neemt wat niet de moeite waard is voor ze.

Nee, die zin hoor ik vaak bij anderen die bv met shakes bezig zijn of met maaltijdvervangers. Dat is al weken lijden en afzien. En in de vakantie dan alles loslaten omdat je logischerwijs niet wilt lijden in je vakantie en dan zoveel aankomen dat je weer terug bij af bent😩😩

Deze manieren van afvallen zijn natuurlijk een wereld van verschil.

De dames en heren die ik nu begeleid krijgen voor op vakantie een fijn vakantie menu mee Die ze makkelijk kunnen volgen en ook heerlijk voor op vakantie. Het geeft dan zoveel rust voor een heerlijke vakantie met lekker eten.

En dan maakt men zelf de keuze of ze hem willen gebruiken of niet. Als je namelijk zo blijft eten en je kiest hier en daar voor een lekker ijsje, een wijntje, een croissantje etc dan kun je op vakantie prima op het gewicht blijven of max 1 kg aankomen. En dit is zeker voor een vakantie gewoon prima.

Na je vakantie ga je gewoon lekker verder met afvallen zonder dat je de 5 kg die je er weer aan gegeten en gedronken hebt weer eerst te moeten verliezen. Als je op vakantie iets extra’s eet als je uit eten gaat of naar die speciale ijssalon, dan maakt dat speciaal en geniet je er extra bij.  Verder wordt je ook niet vermoeider dan je al bent op vakantie.

Vergeet niet dat je met voeding ook meer energie kunt ervaren op vakantie.

Stel je ontbijt met croissantjes elke ochtend en wit stokbrood, dan ben je om een uur of 10 uitgeput puur door de voeding waar geen vezels inzitten. Let maar eens op als je dat doet hoe je je voelt.

Vervolgens heb je de hele week last van obstipatie. Balen dat je dan de obstipatie hebt, een gezwollen buik die je ziet en vooral die je voelt. Niet goed voor je mentale ik in je bikini. De meeste mensen denken dat de obstipatie komt van de reis en de warmte die er is. Maar neem eens een stapje terug en denk aan je voeding.

Wat als je nou lekker gaat ontbijten met vezels, bv havermout met melk of yoghurt of volkoren crackers met lekker avocado en een eitje😍. Hoe lekker is zo een ontbijt.

Je krijgt er energie van zodat je lekker uitstapjes kunt gaan maken, je buik is niet opgezet en je voelt je niet opgezwollen. Hoeveel is dat je waard tegenover alles eten wat je wil, want het is vakantie!

Het is altijd jouw keuze en die keuzes kan je echt maken, probeer het maar eens.

Fijne vakantie☀️🏖🗺⛵️

Liefs,

Sandy

 

Wil je graag na je vakantie beginnen met mijn 5 of 11 weken programma, plan dan alvast een vrijblijvend gesprek met mij in zodat ik een plekje voor je vrij kan maken in mijn agenda.

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

De kracht van het oppakken


Als je aan het afvallen bent en het zit even tegen of hebt toch iets meer gegeten dan de bedoeling was, laat dan niet je koppie hangen en ga niet uitstellen.

Pak het direct weer op, ga het niet uitstellen nee, meteen weer oppakken.
Des te beter je jezelf dit aanleert des te beter gaat het en leer je het accepteren dat het erbij hoort en niet gek is of zwaar.

Sommige mensen zijn verbaasd als ik ook weleens een patatje, taart of chips eet.

Ik vind dat ook lekker en geniet er ook van, maar weet dat ik het daarna inmiddels gewoon weer kan oppakken.
Dat heeft een tijd geduurd, wel een jaar voordat dat in mijn systeem zat. En die tijd heb ik mijzelf ook gegeven ervoor.

We zijn heel makkelijk in uitstellen van het weer oppakken en waarom? Omdat het zo zwaar is? Nee, het is niet zwaar, niet als je gewoon normaal weer je goede eet patroon oppakt. Ga je gekke dingen doen zoals detoxen en streng diëten ja dan weet je dat het zwaar is maar je vergeet daarbij alleen dat later die snel verloren kilo’s er weer aanzitten.

Pak je mijn menu gewoon weer op dan weet je dat het niet zwaar is en dat je juist af en toe wat extra’s kunt eten anders hou je het simpelweg niet vol.

Wil het zeggen dat als je iets toelaat dat je dan weer alles toe gaat laten?

Nee juist niet, want je leert te genieten van die momenten en gaat weer door.

Om het gewicht te blijven die ik bereikt heb zal ik ook altijd weer een paar keer per jaar moeten oppakken.

Vind ik dat vervelend?
Nee, ik weet inmiddels niet beter meer.

Het zit in mijn systeem, dus zie ik het ook niet meer als vervelend. Maar gewoon als iets wat erbij hoort.
We leven in een maatschappij waarin we heel veel keuzes hebben in eten en ook ik hou van lekker eten. Dus zal ik daar voor mijn lichaam ook iets voor terug moeten doen.

Dus stel niet meer uit en begin.

Was je al bezig met afvallen en heb je het afgelopen weekend iets meer gegeten dan je eigenlijk van plan was?
Pak het direct vandaag weer op en zet door, niet uitstellen.
Dan wordt je zeker beloont!!

Als je met afvallen met een strakke lijn naar beneden gewicht én centimeters verliest dan gaat er iets niet goed en heb je alleen maar kans om weer terug te vallen.
Klinkt gek hè😉

Je moet juist soms dipjes hebben om ver te komen. Alleen dan leer je iets over jezelf en je gewoontes en valkuilen. En dan kom je heel ver….

Wil je graag begeleid worden in het afvallen en leren omgaan met jouw gewoontes en valkuilen en dipjes? En eindelijk eens goed afvallen zonder te stressen?

Stuur mij dan een berichtje, dan ga ik je voor 11 weken begeleiden, nu met gratis 3 weken extra ivm vakantie, dus dan gaan we 14 weken aan de slag.

Op naar een slanker en gezonder lijf met daarbij volhouden tot je je doel hebt bereikt en dan ook behoudt, hoe tof is dat?

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

12 mei 2021

One pound is ongeveer 500 gram.
Per week is het gezond om een halve tot 1 kg te verliezen als je aan het afvallen bent.
De ene keer is dat een halve kilo de andere keer een hele.
Dan zijn er toch teleurstellingen als het maar een pond is.
Maar een pond eraf is een pond eraf!
Je staat niet stil, je komt niet aan. Nee het is eraf
Echt elke gram telt.

Als je ziet hoeveel een pond vet is (zie de foto) dan ben je echt niet meer teleurgesteld maar trots!!
En daar gaat het om, het gaat je ook veel meer brengen als je trots bent om elk grammetje wat eraf is.
Daar hou je het afvallen mee vol.
Stel nou, je valt elke week een pond af en je bent er trots op, dan heb je geen teleurgesteld gevoel.
Brengt jou dat meer dan dat je weer teleurgesteld bent?
Want wat gebeurt er als je teleurgesteld bent?
Yup, je gaat denken. Het heeft geen zin, waar doe ik het voor, ik stop ermee en in de avond pak je lekker die zak chips, want het maakt toch niks meer uit!!
Als je elke keer teleurgesteld bent omdat het maar een pond is dan kom je dus weer dichterbij snaaien en snacken omdat het toch geen zin heeft, want wat is nou een pond.
Wat zou beter werken denk je, voor jou, waar hou jij het beter mee vol?
Elke keer een pond eraf en blijvend afvallen of blijven jojoën? Jij mag het zeggen......

Zullen we een keer een vrijblijvende informatiegesprek houden?

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

11 weken begeleiding

8 mei 2021

Als ik je ga begeleiden krijg je van mij de eerste weken een eet schema zodat je eerst wat rust en structuur in je voeding kunt gaan creëren.
Elke week maak ik een menu voor je die ik steeds aanpas op jouw voorkeuren. Je gezin kan ook gewoon de avondmaaltijden mee eten, want ook die zijn aanpasbaar.
De menu’s die ik maak zijn dus persoonlijk voor jouw gemaakt.
En je gaat het vaker zelf onthouden in wat jij precies nodig hebt en later ga je zelf je menu maken wat echt niet moeilijk is. Door de herhaling van de eerste weken zit de basis al goed in je hoofd.

Je kunt namelijk niet altijd een menu blijven volgen want dan leer je het nog steeds niet zelf.
In het 11 weken programma ga ik je naar het einde toe steeds meer loslaten en kun je heel goed zelf goede keuzes maken.
Dan kunnen we ook 2 of 3 weken tussen de laatste consulten plaatsen om te kijken hoe dat gaat.
Je zelfvertrouwen in eten en jezelf is gegroeid in die tijd en dat is erg belangrijk.
Ik geef je dus een voorzetje en je schiet zelf op het doel. Dit werkt het allerbeste.
Samen gaan we aan de slag als je bv last hebt van emotie eten, zodat je daar beter mee om kunt gaan en kunt gaan herkennen.
Je gaat het liefdevol omdenken en draaien zodat je gaat zien wat voeding voor je lijf doet. Het draait daarbij niet om wat goed en slecht is, maar wat het dus met je lijf, vermoeidheid en je onrust doet.

Je gaat zelf je patronen herkennen en je leert daar op een juiste manier mee omgaan. Elke week nemen we je week door met waar je tegenaan liep of wat niet lekker liep. Door dit elke week te bespreken kan ik je de juiste handvatten aangeven zodat je dat meteen kunt uitvoeren in de week daarna.
Dit gaat eigenlijk vanzelf. Ik vertel je veel over producten uit de supermarkt, je leert makkelijk en snel ingrediënten lezen zodat je snelle keuzes kunt maken.

Dat is super want dan heb je eindelijk een menu versie die ècht bij jouw past. De meeste gewichtsconsulentes maken geen menu’s omdat men bang ik dat je dan lui wordt en niet zelf gaat nadenken, mijn ervaring in de 4 jaar dat ik iedereen begeleid juist het tegendeel. Er wordt juist meer rust in je koppie en even wat structuur gebracht.
En dus geen menu die voor honderden mensen hetzelfde is gemaakt. Nee, echt 1 op maat.
Alle producten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt, dus je hoeft echt niet in allerlei winkels je boodschappen te doen.
Wil je graag beginnen aarzel dan echt niet langer en neem contact met mij op. We gaan samen voor een nieuwe lijfstijl waarin al die te kort komende diëten niet meer nodig zijn.
Je past namelijk je leefstijl zo aan dat je niet meer terugvalt en niet weer elk jaar weer een nieuw hype dieet, die elk jaar ook nog eens heel veel geld kost, hoeft te volgen.

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

X COACH X

6 mei 2021

Naast het opstellen van een behandelplan voor jou vind ik het belangrijk dat ik je echt kan coachen
Je voedingspatroon aanpassen is namelijk niet zomaar een verandering, je gedrag en gewoontes moeten worden aangepast.
Je routine in je dagelijks leven gaan we onder de loep houden en hier en daar met kleine aanpassingen worden veranderd, maar juist ook het leren omgaan met demotiveerders, valkuilen en hindernissen.
Deze zijn zwaarder dan het gezonde eetpatroon.
Iedereen weet wel dat kiezen voor een appel verstandiger is dan die gevulde koek.
Maar waarom kiezen we voor die gevulde koek? Pas als je dat antwoordt weet kan je echt gaan werken naar een gezond voedingspatroon. Het onderdeel coachen zorgt dat we antwoord krijgen op die vragen!
Om jou goed te kunnen coachen is het belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Daarom heb ik een stukje geschreven over wie ik ben zodat jij alvast weet met wie je mogelijk samen gaat werken.
En kan inschatten of er een klik is tussen ons en je, je vertrouwd voelt om met mij samen dit avontuur aan te gaan
Je leest mijn verhaal op mijn pagina: over mij

In een dip….

2 mei 2021

Ben je aan het afvallen en zit je even in een dip, kijk dan vooral even serieus naar wat er wel goed gaat.
Ik was deze week bij een cliënte die even in een dip zit, in de weken dat ik begeleiding geef komt die dip altijd rond de 7 a 8 weken.
Wat ik dan altijd bespreek is, hoe gaat het nu afgezien je dip van nu en wat gaat er goed?
Nou dat kon ze mooi opsommen:
- Haar energie is omhoog gegaan
- Ze is minder (snel) moe
- Ze heeft in de avond bijna geen snacktrek meer, omdat ze overdag goed eet, merkt ze
- Ze is eigenlijk wel trots dat ze steeds meer gewoon kan weerstaan
- Ze zit lekkerder in haar vel dan normaal
- Haar stoelgang is eindelijk goed
- Ze is opgewekter en minder kribbig
(Als ze dieet wordt ze altijd kribbig en dat ervaart ze nu juist niet)
- En ze heeft aan het einde van de dag geen dip meer
- En ze is inmiddels al 10,2 kg kwijt en 62 cm vooral op haar buik, taille en heup samen.
Toen ze dit allemaal aan het opsommen was merkte ik dat ze steeds opgewekter werd en dat is goed.
We laten ons soms meeslepen door het gevoel waar we in zitten en dat is okay. Zolang je vaker probeert om objectief te kijken naar de dingen die juist wel goed gaan.
Deze dipweek hoort er helaas gewoon bij en maakt iedereen door.
Wat van belang is is dat ze deze week doorzet en dan wordt ze de week daarna zeker beloond. Dat is 1 ding wat zeker is!
Wil je ook graag hulp van mij aarzel dan niet en stuur mij een bericht, dan gaan we eerst een vrijblijvend infogesprek in samen.

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Teleurstelling= meer snacken

22 april 2021

Des te meer je teleurgesteld bent in jezelf des te meer ga je snacken

Dat is een nadenkertje he en kort door de bocht... maar klopt heel vaak.
Als je bezig bent met afvallen met een streng dieet moet je vaak veel laten. En is dat een hele opgave.
Je gaat dan ook vaker de mist in juist omdat je zo streng bent voor jezelf.
Je raakt dan teleurgesteld in jezelf dat je het weer niet volhoudt.

Doordat je teleurgesteld raakt kom je weer in die vicieuze cirkel van negatief zijn over jezelf en denk je: Ach wat heeft het voor zin, het lukt mij toch niet

Hoe zou het zijn als je af en toe iets lekker neemt en geniet, denk je dat je dan zal doorslaan met meer ervan eten of zal je sneller denken nee het is prima zo.

Omdat het belangrijk is dat je gaat afvallen zonder restricties maar met keuzes zal je de teleurstelling steeds minder gaan krijgen omdat je blij bent met elke stap die je zet met een goed gevoel.

Zo werkt afvallen voor mij

Wil je ook op deze manier afvallen en trots op jezelf zijn en zelfs deze gezonde leefstijl vol willen houden, mail, app of bel mij dan. Dan kom ik eerst bij je langs of online als je wil voor een vrijblijvend gesprek.

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken:
WhatsApp chat