Blog

Wat leuk dat je mijn blog komt lezen!

Graag wil ik je hier inspireren en laten zien dat gezonder eten DE sleutel is meer energie en een gezond en slanker leven.

   Ik deel hier mijn kennis met joe en geef je handige en bruikbare informatie over afvallen en veel weetjes over voeding en bewegen.

Dus ben je klaar om af te vallen en kun je wel wat inspiratie gebruiken en vind je gezond zijn en worden belangrijk? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wil je verder nog op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook en Instagram.

Heel veel leesplezier!

Liefs Sandy

Wil je afvallen en een gezonde levensstijl ontwikkelen?

Ik ben hier om je te helpen! Met mijn professionele begeleiding en expertise kun je jouw gewichtsverliesdoelen bereiken en een blijvende verandering creëren.

Waarom zou je voor mijn begeleiding kiezen? Hier zijn een aantal redenen:

Individuele aanpak: Ik geloof in maatwerk. Samen zullen we jouw unieke behoeften en doelstellingen bespreken en een persoonlijk plan opstellen dat bij jou past. Geen one-size-fits-all benadering, maar een programma dat speciaal voor jou is ontworpen.

Wetenschappelijk onderbouwd: Mijn begeleiding is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gedragsverandering.

Ondersteuning en motivatie: Gewichtsverlies kan soms uitdagend zijn, maar je staat er niet alleen voor. Ik zal je continu ondersteunen en motiveren tijdens je reis. Samen zullen we obstakels overwinnen en successen vieren. Je kunt mij altijd appen met vragen of even een dipmoment of het nou in de avond of weekend is, ik ben er voor jou.

Duurzaam resultaat: Ik geloof in het creëren van een gezonde levensstijl op lange termijn. Mijn focus ligt niet alleen op gewichtsverlies, maar ook op het ontwikkelen van gezonde gewoonten die je kunt volhouden. Je zult niet alleen afvallen en centimeters verliezen, maar ook een betere gezondheid en welzijn ervaren.

Veelzijdige aanpak: Naast voedingsadvies bied ik ook begeleiding bij lichaamsbeweging en stressmanagement. Tevens je cortisollevel omlaag brengen en me time momenten creëren.

Succesverhalen: Talloze tevreden klanten hebben met mijn begeleiding hun gewichtsverliesdoelen bereikt. Lees hun inspirerende verhalen op facebook, google en mijn website en ontdek hoe ik ook jou kan helpen om succesvol af te vallen.

Wacht niet langer om een gezondere versie van jezelf te worden. Neem vandaag nog contact met mij op en start jouw reis naar een gezonder leven. Samen zullen we jouw doelen verwezenlijken en een blijvende verandering creëren.

  Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Jammer…..

Dit vind ik nou weer zo jammer.

Verpakkingen kloppen helaas nog niet allemaal.

Op het brood waarop staat, minder zout bevat meer zout dan het brood waar het dus niet op staat🤔

Vermoeidheid door snelle koolhydraten.

Koolhydraten zijn een makkelijke energiebron voor ons lichaam.
Alleen zijn er 2 grote verschillen bij koolhydraten, waar je op moet letten:
1. Snelle koolhydraten zijn producten die weinig tot geen vezels, vitaminen en mineralen bevatten om de opname van de koolhydraat te vertragen. Hierdoor worden de snelle koolhydraten razendsnel door het lichaam opgenomen in het bloed.Dit geeft een korte piek in je suikerspiegel. Na deze korte piek krijg je een energie dip en kun je je heel vermoeid voelen. Je bent dan vaak moe na het eten.

De eigenschappen van snelle koolhydraten:
-Een korte snelle energiepiek.
-Na de piek volgt een energie dip, ben je moe en verlang je weer naar koolhydraten.
Snelle koolhydraten zijn:🍕🍞🍟witbrood, beschuit, gebakjes, koekjes, witte pasta, pizza,chocolade, hagelslag ,chocoladepasta, chocolademelk, jam, stroop, snoep,bier, wijn, energiedranken, frisdrank en alle andere dranken waar suiker in zit.
2.Langzame/complexe koolhydraten zijn het tegenovergestelde van snelle koolhydraten.
De langzame koolhydraat heeft een complexe structuur en is verpakt met vezels, vitamines en mineralen die de opname van de koolhydraat in het bloed vertragen.
Als je eet, kies dan voor langzame/complexe koolhydraten.
Deze worden langzaam in je lichaam opgenomen, zodat je er ook langer profijt van hebt, je bent dus ook langer verzadigd.
De eigenschappen van langzame koolhydraten zijn:
-De koolhydraat geeft geleidelijk energie
-Het kost het lichaam meer energie om de koolhydraat te verwerken.
-Door de langzame opname krijgt het lichaam geen hoge energiepiek.
-Het duurt dus langer voordat je weer honger hebt.

Voorbeelden van langzame koolhydraten:zijn:
🍓🍊🍆🍅🍋Groentes waaronder: spinazie, andijvie, broccoli, boerenkool, spruiten, sperziebonen, komkommer, bloemkool, wortelen etc. Ook volkoren brood, volkoren/vezelrijke crackers, roggebrood, volkoren/vezelrijke pasta en havermout vallen onder de langzame koolhydraten.
Eet jij dus veel snelle koolhydraten, dan kan dat juist de reden zijn dat je heel vaak erg moe bent.
Je lichaam krijgt dan namelijk alleen maar snelle koolhydraten binnen en je gaat van de ene energie dip naar energie dip waardoor je heel erg vermoeidheid zal gaan raken.

Begin de dag goed met een gezond ontbijt met veel eiwitten en langzame koolhydraten.Eet bij je ontbijt, lunch en avondeten ook de langzame koolhydraten.
En neem rond 15.30 uur nog een gezonde snack.
Doe dit voor een paar dagen en bekijk dan of je nog steeds altijd moe bent.
Mijn programma en week menu’s die ik al 7 jaar gebruik en zelf voor je maak bestaat uit voedingsmiddelen met langzame koolhydraten die goed en rustig opgenomen worden in ons lichaam, zodat je lichaam gevoed wordt zonder de suikerpieken.
Wil je hier ook aan meedoen en weten hoe het allemaal in zijn werk gaat, stuur mij dan een pb dan vertel ik je meer.

Maandag 24 april

Tip!

Niet wegen maar meten

Vanochtend een consult gehad met een dame die bij mij nog nazorg consulten heeft. Dan zie ik haar 1x per maand ongeveer nog. Ze wilde eigenlijk afzeggen, omdat ze er nog niet lekker in zat zo na Pasen. Ze had weer meer trek in zoet en in de avonden at ze steeds iets extra’s, wat ze eigenlijk niet wilde.
Overdag gaat het goed, maar de avond is lastig. Ik vertelde haar dat ze echt niet de enige is die hierin zit op dit moment, omdat je tijdens Pasen toch vaak wat zoetigheid eet waardoor je weer getriggert wordt met zoet. Dus is heel normaal dat je iets terugzakt in je gezonde leefstijl, belangrijk is dat je zo snel mogelijk weer oppakt en niet uitstellen omdat je aankomend weekend een verjaardag hebt. De afgelopen week heb ik meer dames en heren gehad die in exact hetzelfde zaten, dus je bent echt niet alleen met deze struggeling.
Nu is het belangrijk om te leren zien waarom je hoe het komt dat je terug valt voor je gevoel in je gezonde leefstijl. Het is namelijk een aangeleerde oude gewoonte.
Ik vroeg haar heb je nog van alles over qua chocolade etc. Ja klopt en ook nog van een verjaardag. Die restjes is zij in de avond aan het opeten, want de rest van haar gezin maalt er niet echt om. En dat is wat vaak gebeurt, we eten de restjes omdat het anders zonde is.
Maar wat is meer zonde dat je het opeet en in je lichaam gooit of in de prullenbak.
Ik weet, het voelt als geld wat je weggooit als het ware maar het is duurder in gevoel om het zelf te gaan eten ivm aankomen en het balen daarna.
Het oppakken na Pasen is altijd een uitdaging omdat je het ergens niet wil en geen zin in hebt. Heel logisch is dat.
Maar wat nou als je het niet meer uitstelt en even een lente opruiming houdt en alle restjes weggooit.
Haal daarna zo min mogelijk lekkers in huis of iets wat je partner wel lekker vind en jij niet. Dan kan je in de avond blijven zoeken, maar kan je niets vinden.
Do it now, thank me later😘

Koolhydraten, een onterechte bangmaker

Hhhmmm een heerlijke volkoren boterham met een omelet
 
De meest gemaakte dieetfout voor de 40+ vrouw is het schrappen van (volkoren) koolhydraten.
Koolhydraten zijn een onmisbare brandstof voor het brein. Afgelopen week had ik een infogesprek met een dame die al jaren geen (volkoren) brood meer durft te eten, omdat het echt als dikmaker wordt gezien. Het gaat niet om het brood, nee wat doe je erop als beleg. Je wordt zo bang gemaakt voor een gezond product, terwijl dit geheel onterecht is. Je haalt juist zoveel energie uit een volkoren boterham.
 
Vooral ook het grote misverstand is dat alle koolhydraten voor hetzelfde worden aangezien.
 
Koolhydraten kun je verdelen in 2 groepen:
 
Groep 1 zijn de enkelvoudige koolhydaten
 
Groep 2 zijn de complexe koolhydraten.
 
Groep 1 zijn de koolhydraten zonder voedingsstoffen
 
Groep 2 is onmisbaar als brandstof voor je lichaam, omdat het naast suikers ook vezels, vitamines en mineralen bevatten.
 
Volkorenbrood valt in groep 2, het is gemaakt van de gehele graankorrel en is rijk aan vezels.
 
Vanaf je 45ste begint je lichaam het wat zwaarder te krijgen door je hormonen.
Juist dan is het belangrijk dat je je lichaam goede voedingstoffen geeft om zo optimaal te kunnen leven.
 
Volkoren brood is ook echt goed voor een goede stoelgang, Je gaat elke dag naar het toilet, dus je afvalstoffen verlaten op deze manier ook goed je lichaam.
Het geeft dus energie en dat is wat de dames en heren die ik begeleid al meteen werken in de eerste 2 weken merken.
Niet meer instorten aan het einde van de dag, omdat je opgebrand bent en geen energie meer hebt, blijft leuk om te horen dat ze dat al zo ervaren.
 
Kijk goed naar wat voor beleg je op je brood doet. Beleg je boterhammen niet los van elkaar, dit scheelt al beleg calorieën. Neem eens kipfilet of kalkoenfilet en beleg dit met reepjes paprika, plakjes komkommer of tomaat. Zo voeg je ook meteen weer meer groentes toe.

Afvallen door meer te eten, kan dat?

We letten op calorieën, koolhydraten, vetten en het volume van ons eten. Het moet allemaal minder, want alleen dan ontkomen we aan vetrollen en blijven we gezond.
Lekker én veel eten, dat willen we allemaal. Goed nieuws: het kan! We scheppen we lekker veel op ons bord. Én blijven we toch gezond! Hoe zit dat?
Betere inhoud van voeding
Het geheim: “Je gaat veel meer goede voedingsproducten eten.” Denk aan groente, fruit, peulvruchten , complexe koolhydraten en noten. “Deze voedingsmiddelen leveren veel voedingsstoffen en in verhouding weinig calorieën. Er wordt aangeraden om 250-300 gram groenten te eten en twee stuks fruit.” Ook de peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel in je eetpatroon: 200 gram per week. En vrouwen wordt aanbevolen om tussen de 250 en 300 gram volkoren brood, aardappelen, volkoren pasta en zilvervliesrijst per dag binnen te krijgen.
Waarom minder eten niet werkt
Wil je afvallen, maar lukt dat niet met minder eten? Dat is niet zo gek. Als je weinig eet, past je lichaam zich aan door de stofwisseling te verlagen. Je zult steeds kleinere porties moeten eten om af te blijven vallen. Wil je blijvend resultaat dan zal je juist meer moeten eten. Zo verhoog je je stofwisseling.
Door dit eetpatroon zal je op een rustige, gemakkelijke manier kilo’s en centimeters verliezen.
Ook op korte termijn kan het veel goeds voor je doen. “Je energiepeil neemt toe, je hebt veel minder last van dipjes, je stoelgang wordt beter en je hebt een minder opgeblazen gevoel” En: “Het is wetenschappelijk aangetoond dat je huid gaat stralen als je meer groenten en fruit eet.
Wil je hulp omdat je niet weet waar je moet beginnen? Dan maak ik in mijn begeleiding persoonlijke week menu’s voor je zodat je meer weet over wat je allemaal kunt eten en daarin wat meer structuur en rust krijgt.
Uiteindelijk ga je het zelf doen en dat leg ik je allemaal uit zodra we elkaar spreken.

Uitspraken van een aantal dames en heren die ik begeleid van de afgelopen week

Eindelijk geen strijd meer met eten
Ik vind afvallen nu gewoon leuk en geen opgave meer, blijf ik nog steeds gek vinden.
Met uit eten en visites kan ik gewoon ge gezelligheid blijven ervaren zonder te veel te eten of drinken. En dat lukt mij nu gewoon.
Ik mag van jou gewoon mijn boterham met kaas, nooit gedacht dat ik dat weer gewoon mag en kan eten
Ik hebt in de avond gewoon geen snack trek meer, hoe dan?
Ik slaap beter en rustiger.
Ik ga er in de nacht niet meer uit om te snacken.
Met uit eten merk ik dat genoeg en lekker, ik eet mijzelf niet meer overvol waardoor ik normaal buikpijn krijg na het eten.
Mijn man doet niet eens officieel met mij mee maar valt ook af. En vind elke maaltijd die ik maak nu lekker.
Ik merk dat ik meer energie heb.
Wat een heerlijke en smaakvolle recepten geef je.
Ik voel mij niet meer moe, heb zoveel meer energie.
Als ik vroeger ging diëten was ik altijd bloed chagrijnig en zeer prikkelbaar, dan heb ik nu helemaal niet.
Ik kijk nu meer naar wat ik allemaal wel mag, het gaat niet meer om wat ik niet mag zo relaxed is dat.
Ik heb geen zoete cravings na het avondeten meer.
Ik merk dat mijn kids ook beter gaan eten.
Hoe tof zijn deze uitspraken! Nou daar doe ik het dus allemaal voor. Afvallen zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijden of strijden bent. Geen strijd meer met je eten of je brein.
Wil je dit ook, stuur mij dan een dm of een Whattsapp. Dan leg ik je alles uit en dat gaan we fijn starten💪🏻 eerst een vrijblijvend gesprek, dat kan zeker altijd!

Bloedsuikerspiegel

Ik raad altijd aan om complexe koolhydraten te eten bij je avond eten zoals zilvervliesrijst of vezelrijke pasta of volkeren pasta.
Dit voorkomt namelijk dat je bloedsuikerspiegel te hoog gaat pieken.
Als je een snelle koolhydraat eet zoals gewone witte pasta of witte rijst dan stijgt je bloedsuikerspiegel daar heel snel van.
Hierdoor krijg je snel een suikerpiek maar ook een flinke dal na het eten.
Dat verklaart ook waarom je na het eten vaak trek hebt in zoet.
Je bloedsuikerspiegel is zo snel weer gedaald en je bent al moe dat je dan de zoete trek gaat krijgen.
Daarom raad ik dus altijd complexe koolhydraten aan, waardoor je ook nog eens lang verzadigd bent en in de avond weinig tot geen snaai trek zult hebben.
Plus complexe koolhydraten zorgen voor goed vezels die weer van belang zijn voor een goede stoelgang, zodat al je afvalstoffen ook weer je lichaam uit gaan.
Plus complexe koolhydraten zorgen dus voor lange verzadiging en energie voor je spieren.

Begeleiding

Zo leuk, als ik je begeleid, dan kun en mag je mij ook altijd tussen onze consulten door vragen stellen via de Whattsapp.
Vaak loop je tegen iets aan waar je vragen over hebt of je hebt het even lastig in je bewuste keuzes maken.
Of je hebt gewoon even die stok achter de deur tussendoor nodig of die vriendelijke schop onder je kont van mij🤣
Dus ben ik bereikbaar voor jou, ook in de avonden én de weekenden.
Vanmiddag kreeg ik bijvoorbeeld deze foto.
Vanochtend bij haar geweest met haar map die ik helemaal met de persoonlijke menu’s heb samengesteld op haar voorkeuren. En daarna is ze meteen boodschappen gaan doen.
Heerlijke kar vol met gezonde producten met hier en daar wat extra’s
Daar gaan we💪🏻
De reis starten met afvallen zonder strijd, centimeters verliezen en zonder teleurstellingen in jezelf, dat is ons doel.
Op naar een gezonde leefstijl met alle ups and downs daarbij en naar een leefstijl die bij haar past en die ze fijn kan volhouden en blijven volhouden, want het wordt eigen.
En zoals jullie inmiddels weten, het is geen dieet maar lekker eten, goed voor je lichaam zorgen en niet het zoveelste rampdieet die je toch niet kunt volhouden.

Valentijn

Valentijns dag gaat vaak over de liefde die je geeft of ontvangt. Maar ontvang jij ook liefde van jezelf❤️
We zijn vaak zo hard over onszelf met wat we niet mooi vinden. We kijken in de spiegel en zien alleen wat we niet mooi aan onszelf vinden.
Kijk vandaag eens anders naar jezelf in de spiegel en benoem juist de dingen die je wel mooi vind.
Dan voel je de positieve kracht die je zelf diep van binnen bezit.
Wees lief voor jezelf des te meer je mooier vindt aan jezelf des te beter ga je voor jezelf zorgen en ook eten.
Des te meer je baalt en irriteert aan je lichaam des te slechter ga je eten, geef dit maar eens een overdenking, want het klopt.
Geef jezelf vandaag eens wat extra liefde en koop een mooi bos bloemen voor jezelf❤️

Terugvallen in je oude gewoontes

Het is helemaal niet gek om terug te vallen in oude gedragingen en gewoontes.

Deze gewoontes en gedragingen heb je namelijk al járen gedaan. En is niet zo even omgezet omdat je gezonder wil leven en wilt afvallen.

Maar je bent echt niet de enige en je hoeft je echt nergens voor te schamen. We zijn allemaal nog steeds mensen en geen robots.

Belangrijk is dat als je besef moment er is dat je dan meteen door pakt en niet denkt: nee ik heb nog een uitje deze week. Als ik je in voorgaande jaren heb begeleid dan kun je <>je map er weer bij pakken en even 2 weken je menu volgen, dan kom je er vanzelf weer in.

Het liefst moet je dit 4x per jaar doen net zolang tot de gezonde leefstijl in je systeem zit zo is het bij mij ook gegaan, het is echt niet binnen een paar weken omgezet, het <>heeft tijd nodig!

Pak jij je map er weer bij?

Vrijdag 30 december 2022

Zo mooi vanochtend 2 consulten van dames gehad, die beide net 2 weken aan de slag zijn gegaan. En wat doen ze het beide goed.

 

 

 

 

 

 

 

Sommige verklaarde ze voor gek zo in de maand december. Maar ze wilde niet langer wachten en hoe stoer is dat.

Nu weten ze ook hoe ze toch de feestdagen door kunnen komen op een gezondere manier, maar wel lekker genieten. Elk jaar zijn er weer die feestdagen en die kunnen ze nu mooi doorkomen💪🏻

Zo ook beide gegourmet en ook hier en daar een toetje of geen toetje, maar wel een glas wijn. Of bewuster eten en weet en proef wat je in je mond stopt. En daar dan extra van genieten en is het genoeg of wil je meer. Of als ik wat m&ms neem kan ik het er dan bij een paar laten of wil ik meer.

Dat zijn allemaal bewustwordingen en belangrijke keuzes. Niet te vol gegeten met kerst, maar gewoon genieten en niet over(bijna misselijk)vol van tafel gaan en daar later pijn in je buik van krijgen. Zoals ze zelf aangaven is het allemaal heel natuurlijk gegaan en totaal niet ervaren als vervelend, juist omdat het geen restricties bevat. Je mag alles, maar wil je dat ook echt, als je namelijk niets van jezelf mag en je doet het toch, dan komt daar een mega schuld gevoel om de hoek en denk je de volgende dag, zie je, ik kan het niet of laat maar weer zitten. En juist als je alles mag ga je er toch juist anders mee om, hoe mooi werkt dat brein van ons.

Allemaal vervelende gedachten kun je dan krijgen en dat hebben ze dus beide niet gehad🥳

Met kerst zeg ik altijd dat je in je gewicht gelijk blijft, afvallen wordt soms lastig. En wat hebben deze 2 dames gedaan? Beide afgevallen én centimeters van de maag, buik en taille af!😱🎉🎉, De een -1.1 kg en de ander -1,3 kg in 1 week en dat met de kerstdagen wohoooo.

Zooooo blij voor de dames🎉🎉🎉🎉🎉

Wil jij volgende week ook graag beginnen, stuur mij dan even een berichtje 🎉🎉🎉

Een aantal dames en heren starten al, dus wil je een plekje in mijn agenda zodat je snel kunt starten.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Gourmetten

 

 

 

 

 

 

 

Kijk je ook zo uit naar die gezellige feestdagen 🎄🍾, maar ben je bang dat het weer flinke eetdagen worden en dat je daarvan zal aankomen?

Dat hoeft niet!

Als je rekening houdt met de volgende punten, heb je én gezellige dagen, voel je je niet opgeblazen, hoef je je ook niet schuldig te voelen én kom je niet of in ieder geval niet teveel aan en kan je toch genieten❤.......

 

🥒Heb je een etentje bij jou thuis en je gaat gourmetten, kies dan voor het volgende: kip, rundergehakt, biefstuk, kluts wat eieren voor omeletjes, kastanje champignons, uien, zalm, paprika in 3 kleuren en plakjes courgette

🥖Koop niet teveel stokbrood, kies in ieder geval voor volkoren, kies als kruidenboter liever voor Philadelphia light met bieslook en voeg daar wat knoflook aan toe ipv de kant en klare kruidenboter in de winkel.

🥗Maak een salade erbij van bv komkommer en tomaten, doe daar een dressing overheen van olijfolie, zout en peper, citroensap, lepeltje mosterd en een beetje sap van augurken.

* Maak je eigen knoflooksaus: knoflook, Griekse yoghurt, zout en peper, peterselie en een klein kneepje mayonaise.

🍓 Zorg dat je een mooie karaf met water neerzet, met bv allerlei stukjes fruit erin, staat ook nog eens mooi op tafel.

Eet de rest van de dagen gewoon, ga je niet inhouden omdat je denkt veel te gaan eten bij de diners. Een veel gemaakte fout is dat je je gaat inhouden of de voorgaande dag maar op een yoghurtje en wat fruit leeft. De kans dat je gaat overeten in de avond is dan juist groter.

Als je overdag dan minder eet, dan zet je je stofwisseling bijna stil, waardoor je lichaam juist alles wat je dus bij de diners eet gaat opslaan, omdat je lichaam overdag tekort is gekomen.

Als je bij iemand anders eet is de keuze altijd wat lastiger omdat je niet weet wat je gaat eten. Hou er rekening mee dat je een keuze hebt. Kies zo min mogelijk voor het vele stokbrood, stokbrood eten is op zich niet erg maar hou het bij 2 stukjes. Maar wat ik aangeef is natuurlijk een keuze.

Geniet van wat je eet, juist door een bewuste keuze te maken. Je zult merken dat je je er beter bij voelt en je zal dan niet overeten.

* Maak voor of na het eten een lekkere wandeling samen, een half uur per dag is al genoeg🚶🏼‍♀️🚶 En als laatste tip:

GENIET VAN JE ETEN EN DRINKEN, MAAR VOORAL VAN ELKAAR❤❤❤

Fijne feestdagen!

Toevallig afgelopen donderdag in een consult gehoord van een dame dat de feestdagen hiervoor echt waren als vrijbrief om lekker veel te eten.
En dat ze dat nu niet meer zo zag. Een belangrijke knop is bij haar omgegaan.
Het hoeft niet minder gezellig en minder leuk voor mezelf te zijn als ik niet alles eet wat er staat.
Het was altijd onder het mom, ah heerlijk kerst, alles eten wat je ziet staan en veel.
 
Hoe fijn zou het zijn als je de feestdagen lekker kunt doorbrengen met lekker eten, van alles iets proeven, maar niet daar een 2e volle bord nog een keer van nemen, want het is zo lekker.
Geniet van het bord wat je op dat moment hebt. Ga echt eens proeven wat je eet, is het koud, is het warm, is het zoetig of wat bitter, en wees meer bewust van wat je eet.
 
We eten vaak veel en zo snel, dat we niet in de gaten hebben hoeveel we eignelijk eten, puur omdat we daar niet bewust van zijn. Je merkt pas na 20 minuten dat je vol zit, dus ben je een snelle eter dan kan je veel eten in dat half uur voordat je pas een signaal krijgt.
En klinkt misschien een beetje gek, maar ervaar alles wat je eet.
 
Proef, ervaar, eet rustig, kauw met aandacht en laat je smaakpapillen werken. Ga eens achterover in je stoel zitten ipv continu in de eethouding te zitten.
Zo ga je veel minder teveel eten en alles voor de heb. Want laten we eerlijk wezen vaak eten we als er veel eten staat voor het grijpen voor de heb😉
Laat deze kerst eens anders zijn en proef echt je eten.
Zo voorkom je dat je overvol naar huis gaat en je bed instapt, waar je uiteindelijk alleen maar last van hebt. Opspelende maag, oprispingen, maagzuur, maagkrampen. En is dat het allemaal echt niet waard.
Op deze manier is lekker eten, proeven en genieten van de hapjes veel leuker, op de avond zelf en de nacht, die je anders ingaat met spijt, teleurstelling en balen van jezelf.
Je hoeft echt niet meer te eten om het gezelliger te hebben. Dit geldt trouwens ook voor alcohol😝
 
Dus vooral geniet van elkaar, van het heerlijke eten en een wijntje.
 
Fijne feestdagen🎄

Vergoedingen zorgverzekeraars 2023

Vergoedingen voor het jaar 2023 staan op mijn  website.
Kijk even of je zorgverzekeraar ertussen staat, altijd fijn als je een vergoeding kunt ontvangen als je mijn begeleiding krijgt.

Wat een leuke mail!

Wat een leuke mail om terug te krijgen.
Niet bij iedereen gaat het natuurlijk zo en dat is ook helemaal niet raar of gek.
Betekent niet dat je hebt gefaald of dat het je niet meer is gelukt of dat je zwak of slap bent. We zijn nog steeds mensen met andere gedragingen en gewoontes, waar we soms weer even in verzanden.
Belangrijk hierbij is, pak het weer zo snel mogelijk weer op, ook voor jou kan dit zou gaan worden
Ga aan de slag met je gedragingen en gewoontes en pas ze langzaam aan en geef jezelf de tijd.
Ik realiseer mij dat het kleine letters zijn op de foto dus hierbij de tekst🤗
Hoi Sandy,
Wat betreft mijn gewicht, het gaat heel goed! Ik ben al een jaar stabiel op 64 kg. Bij mijn lengte van 172 is het ideaal voor mij☺️ zo slank ben ik nog nooit geweest! En ik moet zeggen dat ik er niet eens moeite voor doe. Het gaat vanzelfsprekend. Na vakantie krijg ik soms een kilootje bij, maar naar een week is het zo eraf. Mijn nieuwe levensstijl is helemaal ingebakken! 😃
Nogmaals heel erg bedankt Sandy!
Ik kan je helpen, samen staan we sterk💪🏻

Yess

Afgelopen woensdag weer een fijn consult gehad met een dame die zoiets moois zei.

Het eerste wat ze zei was;”Dit had ik echt jaren geleden moeten doen”.

Ik voel mij zo goed, geen hoofdpijn meer en die had ik zo vaak dat ik er gek van werd. En nu gewoon helemaal niet meer🙏🏻

Ik slaap beter, ik voel mij fitter en wordt ook nog eens slanker. De flinke rand die ik had boven mijn broek is zoveel minder geworden dat ik trots ben als ik naar beneden kijk🙌🏻

En als ik een keer wat extra eet of ik ben uit eten geweest, dan kan ik de volgende dag gewoon weer verder.

Niet meer balen van mijzelf omdat ik iets meer heb gegeten met uit eten of dat wijntje. Maar gewoon de volgende dag weer oppakken en weer verder. Dat voelt zo fijn🙏🏻

 

Dit is zoals ik het zelf ook al jaren ervaar en dan ben ik zo blij dat ik kan helpen en bijdragen aan dit fijne gevoel die zij nu ervaart.

Geen strijd meer met mezelf, maar trots zijn op waar je nu staat.

Ze was ook weer mooi gezakt in haar gewicht én centimeters, dus helemaal blij.

Het is en was ook helemaal geen opgave, maar zo gewoon geworden🤗

De gezonde leefstijl zit erin. En soms zak je iets en pak je het weer verder op, zonder irritatie maar vol

le kracht weer vooruit.

Vallen en weer opstaan, zo werkt het met een gezonde leefstijl ook, je kan namelijk niet perfect zijn. We zijn immers geen robots.

Waarom zou je meer groentes ‘moeten’ eten?

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg groentes per dag binnen krijgt?
 
Voeg je groentes ook toe aan je lunch.
 
Zo krijg je meer verzadiging, meer energie, meer vezels binnen en werk je aan minder maagomvang.
 
In mijn ervaring in al die jaren begeleiding die ik geef staat als paal boven water dat zodra je begint met meer groentes overdag toe te voegen aan je maaltijden des te meer je maag omvang afneemt.

Gewoontes veranderen

Je herkent het vast wel....
Je zit even niet lekker in je vel, alles loopt voor je gevoel verkeerd en je gaat toch opzoek in je keukenkastjes naar wat lekkers.
Ook dit hoort er voor nu gewoon even bij, dit is een gewoonte die je jarenlang zo hebt gedaan.
Nu ben je lekker gezond bezig en het afvallen gaat goed, dus waarom doe je dit toch elke keer vraag je je af. Je gaat het analyseren, frustreren en je baalt van jezelf.
Het feit dat je ziet wat er gebeurt en dat je dit niet wil is stap 1.
Nu wil je graag dat dit voortaan stopt. Dit gaat dat niet in 1 keer.
Dit heeft tijd nodig en herhaling.
Wat je kan doen is zodra je merkt dat je dit wil gaan doen, dat je daar een andere gewoonte voor in de plaats gaat ontwikkelen.
Ga je op zoek in de keukenkastjes, zorg dan dat je als je die neiging hebt, dat je iets anders gaat doen.
Wat vond je vroeger leuk om te gaan doen? Tekenen, schilderen, in bad gaan, eerder naar bed gaan, haken, breien of diamond painting? Ga iets doen wat je leuk vind en waar jij blij en rustig van wordt.
Haal het uit de kast of doe het.
Vaak ben je op zoek naar iets lekkers als je verveeld bent of gewoon moe of je bent onrustig of je zit niet lekker in je vel.
Geef het ook tijd nieuwe dingen moet je even blijven herhalen om er een andere nieuwe gewoonte van te maken.
Mocht je dit lastig vinden om je gewoontes om te zetten en vast te houden en kan je een stok achter de deur wel gebruiken aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik a je meenemen in het ometten van oude gewoontes is gezondere nieuwe. Afvallen is niet alleen je voeding veranderen maar vooral ook je mindset en veranderingen in gang zetten en behouden.

Trots!

Wat een mooi resultaat van deze dame!!
 
Deze dame, heeft bij mij het 11 weken programma gevolgd.
 
We zijn begonnen in augustus.
De laatste 4 weken ging ze zo lekker dat we niet elke week meer afspraken maar met 2 of 3 weken ertussen. En zie hier wat een mooie resultaten ze heeft.
Ze heeft met haar werk ook te maken met nachtdiensten dus die konden nog wel voor een uitdaging zorgen, maar dat ging super goed!
 
Heb je een 👍of een❤️over voor deze dame?
 
Trots op haar!

Weekend…….

 

Omdat we het weekend connecten aan ontspanning en gezelligheid, ontspanning en gezelligheid connecten we vaak aan lekker eten, drankje erbij. Een wijntje hier en daar en ach doe er nog maar 1, het is weekend, tijd voor ontspanning.

 
Maar wat nou als je dit gaat loskoppelen.
Af en toe een wijntje, maar niet elk weekend 2 dagen lang.
Wat nou als je er 1 kiest en dan bewust kiest welke avond.
En vraag je dan af ben je minder gezellig of minder ontspannen als je het er bij 1 laat?
Of ga je juist meer genieten van dat ene wijntje en geniet je nog meer van het relaxed en minder brak opstaan de volgende ochtend🤔.
Vaak denken we niet aan wat het met ons lijf doet en met het gezondere leven wat je graag wilt.
Dit merk je pas als je het minder of een keer niet doet.
Geloof mij, probeer het en kijk echt eens bewust wat het met je doet.
Het gaat je sowieso helpen om af te vallen, maar dat terzijde
😉

Nadenkertje….

In het weekend verpest ik altijd wat ik doordeweeks zo goed heb gedaan.

Weet je hoe dat komt?

Omdat we in het weekend vaak heb gevoel creëren van alles loslaten.
En wat moet je dan eigenlijk loslaten, heb je het doordeweeks dan zo strak en streng gedaan dat je niets mocht?
Dan is dat al een aandachtspunt, afvallen moet geen strijd zijn. Zodra het een strijd is of wordt ga je weekenden van loslaten krijgen. Omdat je zo strak een dieet volgt doordeweeks. Dat is eigenlijk dan al gedoemd om te mislukken.
Dus ga doordeweeks ook genieten en eet soms eens wat extra en geniet daarvan. Dat hoeft niet alleen in een weekend te zijn.

Ik zeg altijd als je wil afvallen kies 1 of 2 keer iets extra's in de week en geniet daarvan, of het nou doordeweeks is of in het weekend, dat maakt niet uit. Laat het doordeweeks iets los en het weekend iets minder los. Gezellig en ontspannen is het toch wel omdat je al lekker vrij bent🥰

Des te meer je doordeweeks ook gaat genieten hoe minder je in het weekend last hebt van alles loslaten. Want je hoeft niets los te laten alleen maar te genieten van bewuste lekkere keuzes.

Up’s en down’s

Zoals iedereen weet, heb je niet zomaar een gezondere leefstijl onder de knie.
Dit gaat met ups en downs,, leren kiezen voor dingen en soms dingen laten staan. We leven in een land waar altijd eten en drinken toegankelijk is. Overal kan je aan eten komen, in de stad, op je werk, op feestjes, weekendjes weg, noem maar op.
De bewustwording is de eerste stap. Wanneer kies je wel voor iets extra's en wanneer niet.
En hoe vaak kies je iets extra's. Het is vaak je brein die daarin kan tegenwerkt. Ach nou maakt het toch niet meer uit, ik heb alles toch al verpest. En daar zit de kink in de kabel.
Wat nou als je ervoor kiest om 1 a 2 keer in de week bewust iets extra's kiest. En dan weer verder gaat. Dan sta je erachter, geniet je er meer van en kan je makkelijker die andere extra's weerstaan. Want als je elke keer denkt; ach, nou maakt het toch niet meer uit denk je dan dat je meer gaat eten dan of als je 2x in de week bewust iets extra's kiest.
Men is vaak bang dat als ze eraan toegeven dat ze dan juist los gaan maar het tegendeel is waar.
Je vind het dan echt prima zo, geloof mij maar. Test jezelf eens uit als je een keer iets extra's neemt, ga je dan door of is het voldoende?
Het gaat ook om je gevoel erbij, die heel belangrijk is.
Als je merkt dat jij nog steeds veel denkt; Ja dat mag ik niet, ga dan eens anders je brein trainen.
Ja dat mag ik wel, maar ik wil het niet, dat vind ik zonde.
Dan kies ik liever voor dat taartje bij dat feestje dat dit weekend gepland staat, dan dat ik nu dat extra koek neem.
Hoef je je niet schuldig te voelen en kan je er ook nog van genieten en daarna gewoon weer door.
Echt, je kunt jezelf hierin trainen, als de wil er maar is. Je intrinsieke factor moet hierin een grote rol spelen, je moet het zelf en voor jezelf willen.
Het trainen van je brein in gezondere keuzes maken kan lastig zijn en moet je veel herhalen, met alles wat je leert is het belangrijk dat je gaat herhalen.
Dit is waar ik je veel bij ga begeleiden in je afval proces, alleen dan kan je een leefstijl ontwikkelen die bij je past, met alle ups en downs.
En dan hoef je nooit meer terug te zakken in je gewicht. want als je nu niets doet, dan ga je langzamerhand alleen maar omhoog in je gewicht en wordt het steeds meer wat je eraf moet krijgen.
Zullen we samen aan de slag, lekker de feestmaanden door, zonder aan te komen en zelfs af te vallen zodat januari lekker gaat beginnen met al minder kilo's i.p.v. kilo's erbij wat elk jaar gebeurt. Online en aan huis kan allebei in mijn begeleiding, wat jij wil.

Laatste meting

Afgelopen zaterdag heb ik een laatste meting gedaan bij een dame, de laatste 2 jaar zagen we elkaar om de 4 á 5 maanden.
Als zijnde een stok nog achter de deur, maar wel voor de rest veel zelf ervaren.
Ze begon met het 11 weken programma en daarna hebben we dus steeds nazorg gedaan.
Dan kom ik eens in de zoveel tijd even weer om samen te sparren in hoe het gaat en waar we iets kunnen aanpassen of even bespreken. Zij voelde zich hier heel goed bij en dat kun je ook goed zien in de metingen. Zij is het prachtige voorbeeld in hoe een gezonde leefstijl verloopt.
Soms met ups en downs, maar altijd weer op het juist pad verder gaan. We zijn nu eenmaal geen robots en gewoon mensen met onze gewoontes en gedragingen die we soms willen veranderen of aanpassen. en dat heeft tijd nodig.
En kijk eens hoe mooi haar eindresultaten zijn:
Bij haar taille 10 cm kwijt, bij haar buik 9 cm en bij haar heupen maar liefst 15 cm!
Ze is in totaal 15,3 kg afgevallen. En eigenlijk het laatste half jaar vanaf januari is het het hardst gegaan.
De gezonde leefstijl zit er zo bij haar in dat ze het zelf niet in de gaten heeft. en dat is het allermooiste, je denkt dat je niet echt bezig meer bent omdat het al zo in je systeem zit.
Had ik al gezegd dat ik de mooiste en meest waardevolle baan heb🙏

Voedingsadvies

Weet jij wat en hoeveel je moet eten en drinken om een gezond voedingspatroon te hanteren?
wereldwijd zijn er verschillende adviezen als het gaat om een gezond voedingspatroon.
Maar wat houdt dat precies in? En welke producten en combinaties dragen bij aan je gezondheid?
Belangrijk is dat je vetten, koolhydraten en eiwitten n balans zijn.
Als je deze juiste balans leert krijg je een gezond voedingspatroon. Moet je wat afvallen voor je gezondheid dan ga je dat op deze manier ook doen met deze gezonde voedingspatroon.
Het zorgt er namelijk voor je je voldoende verzadigd bent, dat je minder trek hebt in zoetigheid en minder snaaitrek.
Je stoelgang loopt goed waardoor al je afvalstoffen ook weer goed je lichaam verlaten. Als je te weinig vezels bv binnenkrijgt dan vertraagd dat ook je stoelgang. Elke dag een keer naar de wc is een normale en goed stoelgang.
Vind je het lastig om precies te weten wat jij nodig hebt en hoeveel je nodig hebt aan eiwitten, vetten en complexe koolhydraten? en ook hoeveel en wat je moet eten als je wilt afvallen of centimeters wilt verliezen?
Laat mij dan een voedingsadvies voor je maken.
Ik maak dan voor jou een advies op jouw dus persoonlijk berekent en dat kom ik je allemaal uitleggen in een consul van een uur.
Een voedingsadvies is €70.- en daar zit het consult van een uur ook bij in.
Welllicht krijg je een vergoeding van je zorgverzekeraar, dan kost het jou helemaal niets. Krijg je bv €120,- vergoeding, dan kunnen we zelfs nog een vervolgafspraak plannen van 2 consulten erbij.
Kan gewoon online of aan huis.
En je betaald dan zelf helemaal niets.

Stappen zetten

Nooit meer diëten

Het is zo belangrijk dat als je wilt afvallen dat je goed voor jezelf weet dat het niet het zoveelste dieet is die je gaat volgen, maar echt een verandering van je leefstijl. Diëten ben je nu wel klaar mee, toch?

Als je nooit meer wilt diëten, zul je een keuze moeten maken, je intrinsieke factor is hier mega belangrijk in.

Dat wil zeggen, je moet zelf echt willen afvallen en daar dan keuzes bij maken, maar dat is lastig, ik weet er zelf alles van. Ooit was ik ook zoals jij, alles geprobeerd en niks volgehouden.

Had ik er überhaupt iets van geleerd, nope.

Die knop (intrinsieke factor) moest om en daar had ik ook hulp bij, daarom ben ik zelf de opleidingen ingestapt zodat ik andere kon gaan helpen met een gezonde leefstijl die wel vol te houden was,
want dat gun ik jou ook🙌
Hoe vaak begin je niet met een dieet en na 2 á 3 weken gebeurt er iets waardoor je weer terug zakt, je gewicht werkt ook niet mee en dan denk je laat maar weer, het lukt mij niet.
Hierin is je intrinsieke factor dus belangrijk.

Je moet het niet voor een ander willen doen en niet alleen doen omdat je dokter het zegt.
Nee, je moet het echt willen. Accepteer ook dat je niet alles perfect gaat doen en dat je soms een dipje zult krijgen. Een dipje is niet erg, het oppakken daarna en weer verder gaan, dat is belangrijk.

Zolang jij je gezonde leefstijl en het afvallen gaat zien als een moetje gaat het niet lukken. Het moeten moet een willen zijn.

Ik WIL afvallen, dan voel ik mij fijner en beter in mijn vel.
Dan kan ik ook langer ergens heen zonder dat ik uitgeput raak.
Dan ben ik in de avond ook niet zo snel moe, heb ik meer energie.....

Ook ik heb hierbij hulp gehad omdat ik al zoveel had gedaan en mijzelf slap vond dat ik het niet kon volhouden. Hoezo slap denk ik dan nu, ik was niet slap alleen wilde ik niet goed genoeg.

Wil je voor jezelf nu ook de juiste stap zetten net zoals ik dat 7 jaar geleden heb gedaan, laat mij je dan helpen, want het kan. Niet het zoveelste dieet, maar echt een gezonde leefstijl die bij je past en vol te houden is. Er zijn je al vele voorgegaan.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Voedingsadvies

Wil je graag een goed en serieus voedingsadvies, zonder allerlei hypes te volgens waarin je bijna niet meer een normaal voedingspatroon kunt volgen.
Laat mij je dan helpen!
Dus geen pillen, shakes of producten vermijden e.d.

Mijn naam is Sandy Hoed, ik ben voedingsdeskundige en gewichtsconsulente.
Je kunt onder andere deelnemen aan het 11 weken programma waarin je leert:
- Hoe je om kunt gaan met emotie- en stress eten.
- Een voedingspatroon die normaal en goed eten bevat.
- Je krijgt een gepersonaliseerde menu, precies afgestemd op wat jou lichaam nodig heeft, dus de juiste kilocalorieën.
- Je leert vooral waarom je bepaalde dingen eet en waarom.
- Bewuste keuzes maken en je daarbij goed te voelen.
- Op een gezonde manier afvallen en daarbij je eetpatroon aanpassen zodat het bij jou past
- Je ontwikkeld een eetpatroon waar jij je lekker voelt en die de juiste voedingsstoffen bevat zodat je alle vitamines en mineralen zal binnenkrijgen.
- Je krijgt handvatten in hoe om te gaan met feestjes, etentjes en uitjes.
- Je gezin kan ook lekker mee eten, omdat dit o.a. rijst, aardappel, volkoren pasta, groente, brood, fruit en zuivel bevat.

Er is veel afwisseling in soorten gerechten, dus er zit altijd wat tussen wat bij je past.
* Je kookt dus niet met 6 verschillende pannen, maar net als altijd.
* Je valt af en je verliest centimeters op een manier die bij jouw past en blijvend zal zijn.
*Omdat je nu echt met je voedingsgedrag aan de gang gaat. Zal je veel over jezelf leren en daardoor ook weer je zelfvertrouwen op te bouwen.

Groot voordeel: Ik kom elke week bij je aan huis om je te begeleiden, in Almere en omstreken.
Je kan je mij ook blijven volgen op de Facebookpagina van:
Gewicht én Voeding in Balans
Hier kun je ook inmiddels 61 ervaringen lezen van mijn begeleidingen.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

5 weken onderweg met afvallen

Vanochtend weer een fijn consult gehad met een dame die nu de 5e week ingaat.
Ze gaf aan dat ze veel minder moe is, beter slaapt, meer verzadigd is en nog een belangrijke, ze heeft geen snaaitrek meer in de avond. Ook merkt ze dat ze geen suikercravings meer heeft🥳 Ze is inmiddels 4,8 kg kwijt en dat terwijl ze haar 5e week pas ingaat. Met 5 kg minder zit je al een kledingmaat kleiner, wist je dat?

Dit zijn alle aspecten die ik ook ervaarde toen ik ging afvallen op de gezonde manier. En wel lekker mijn boterham eten, waar ik zo van hou.

Het is als bezig bent met afvallen helemaal niet zo een opgave als je denkt, omdat je juist goed eet en voldoende calorieën binnen krijgt die je nodig hebt.

Daarom ben ik 8 jaar geleden de opleidingen gaan volgen van voedingsdeskundige en vervolgens de gewichtsconsulente.
Omdat ik heel graag wilde dat iedereen kon ervaren wat ik ook ervaarde.
Geen shakes meer, geen maaltijdvervangers of detoxen meer.
Nee, een gezonde leefstijl die goed voor mij is, die bij mij past en wat ik de rest van mijn leven kan doen en volhouden. En dat gun ik iedereen.
Het is zo fijn dat de dames en heren die ik nu begeleid hetzelfde ervaren.
Ik was toen ik zelf begon zo blij dat het kon en dat ik eindelijk niet meer de zoveelste dieet hoefde te volgen, die ik niet volhield, waarin ik te weinig binnen kreeg, ging trillen en zweten (waarvan ik toen dacht dat is een goed teken, want nu gebeurt er iets🙄) Nu weet ik gelukkig beter 👐

Ik begeleid ook nooit groepen omdat iedereen anders is, andere gewoontes heeft en andere dingen lekker of niet lekker vind. Jij verdient die aandacht van mij 1 op 1.

Ik begeleid niet alleen aan huis maar dus ook online. Is exact hetzelfde en de map die krijg je gewoon thuis gestuurd van mij. Verder blijft alles hetzelfde

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Love my job

Wat een mooie en fijne woorden🙏🏻

💪🏻

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Hoe gaat nou mijn begeleiding

De begeleiding die ik bied is om af te vallen of aan te komen op een gezonde, normale en verantwoorde manier.

Ik bereken eerst je basaal metabolisme, dat zijn de kilocalorieën die je nodig hebt om te leven en daar komen er nog een aantal kilocalorieën die je nodig hebt aan energie, bij met wat je aan beweging verder doet of je dagelijks leven. Hierop maak ik dus een volledige berekening wat hoort bij jou en persoonlijk op jou is afgestemd.

Daarbij kijk ik hoeveel je nodig hebt voor als je wil afvallen of aankomen. Hierbij heb ik 1 op 1 consulten bij cliënten thuis of online via Skype of facetime, als je niet bij mij in de buurt woont. Elke week bespreken we de week en daarbij zal er gedragsverandering bij jezelf ontstaan mbt tot eten.

Je zal bewustere keuzes gaan maken en ook meer gaan genieten van het eten wat je eet. We gaan kijken waar je meer kan bewegen in wat jij leuk vind, je zal meer energie krijgen en lekkerder in je vel gaan zitten.

Mijn menu's (die ik in het begin, daarna neem je het zelf over) maak zorgen voor meer structuur in je eetgewoonte, deze menu’s bevatten gewoon groente, fruit, brood, aardappels, zuivel etc dus kan iedereen in je gezin gewoon mee eten.

Cliënten vallen bij mij 0.5 tot max 1 kg per week af, meer is niet goed voor je lichaam, je stofwisseling en tevens niet goed voor je huid.

Het is een afvalmethode die dan ook blijvend is en wat je dus de rest van je leven kan doen, dus als je na 11 weken het programma hebt afgerond, kan je het zelf juist verder.

Dus het is niet zoals bij diëten (ben ook een beetje allergisch voor het woord diëten 😄) dat als je stopt omdat je je doel hebt bereikt dat alles er weer dubbel en dwars aankomst omdat je geen gedragsverandering hebt ondergaan.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Wauw!

De meetgegevens van deze dame zijn een prachtig voorbeeld over hoe het afvallen op een goede manier verloopt en ook blijvend kan zijn. En ik mag ze van haar met je delen.
Je ziet haar gewicht -20 kg!, vet percentage en bmi mooi en rustig allemaal zakken, het allerbeste om ook je huid mee te laten gaan en geen los vel over te houden. Je ziet soms een verhoging en daarna zakt het weer. En kijk hoe veel centimeters ze bij haar maag, taille, buik en heupen kwijt is!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻💪🏻

Dit is een gezonde leefstijl ontwikkelen met soms iets omhoog maar meteen weer daarna omlaag en verder omlaag, super!

Ik heb haar in totaal 2 tot 3 jaar mogen begeleiden, eerst voor 11 weken en daarna een aantal keer nazorg zodat we elkaar elke 4 of 5 weken zagen.

Zo hield ze toch een stok nog achter de deur en konden we weer even sparren met elkaar hoe het ging.

Nu gaat ze verhuizen, dus onze consulten gaan stoppen. En eerlijk gezegd, ze heeft de consulten ook niet meer nodig💪🏻💪🏻
Ze heeft haar eetpatroon onder controle en dat is voor mij superfijn loslaten.
Het is best een pittig proces om uiteindelijk je eetpatroon onder controle te hebben, want oude gewoontes die je al jaren lang hebt gehad, kunnen altijd nog om een hoekje komen.

Het is belangrijk dat als bent afgevallen naar je streef gewicht zoals deze dame, om dat te blijven. Ze weet precies wat ze kan doen als ze toch weer wat omhoog gaat en dat is fijn.

Zo trots op haar en zo fijn dat ik haar heb mogen begeleiden🤗

Zou je ook graag begeleiding willen omdat het toch lastig is om op het juiste pad te blijven, vol te houden. En kun je juist even dat steuntje nodig hebben schroom dat niet en neem contact met mij op , dan vertel ik je alles en kunnen we starten met als doel een slankere en gezondere jij met een eetpatroon die echt goed vol te houden is en bij je past❤️

Dus niet uitstellen maar doen💪🏻

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

This is me

De kracht van het oppakken

Als je aan het afvallen bent en het zit even tegen of hebt toch iets meer gegeten dan de bedoeling was, laat dan niet je koppie hangen en ga niet uitstellen.
Pak het direct weer op, ga het niet uitstellen nee, meteen weer oppakken.
Des te beter je jezelf dit aanleert des te beter gaat het en leer je het accepteren dat het erbij hoort en niet gek is of zwaar.

Sommige mensen zijn verbaasd als ik ook weleens een patatje, taart of chips eet.

Ik vind dat ook lekker en geniet er ook van, maar weet dat ik het daarna inmiddels gewoon weer kan oppakken.

Dat heeft een tijd geduurd, wel een jaar voordat dat in mijn systeem zat. En die tijd heb ik mijzelf ook gegeven ervoor.
We zijn heel makkelijk in uitstellen van het weer oppakken en waarom? Omdat het zo zwaar is? Nee, het is niet zwaar, niet als je gewoon normaal weer je goede eet patroon oppakt. Ga je gekke dingen doen zoals detoxen en streng diëten ja dan weet je dat het zwaar is maar je vergeet daarbij alleen dat later die snel verloren kilo’s er weer aanzitten.

Pak je mijn menu gewoon weer op dan weet je dat het niet zwaar is en dat je juist af en toe wat extra’s kunt eten anders hou je het simpelweg niet vol.

Wil het zeggen dat als je iets toelaat dat je dan weer alles toe gaat laten?

Nee juist niet, want je leert te genieten van die momenten en gaat weer door.

Om het gewicht te blijven die ik bereikt heb zal ik ook altijd weer een paar keer per jaar moeten oppakken.
Vind ik dat vervelend?
Nee, ik weet inmiddels niet beter meer.
Het zit in mijn systeem, dus zie ik het ook niet meer als vervelend. Maar gewoon als iets wat erbij hoort.
We leven in een maatschappij waarin we heel veel keuzes hebben in eten en ook ik hou van lekker eten. Dus zal ik daar voor mijn lichaam ook iets voor terug moeten doen.

Dus stel niet meer uit en begin.
Was je al bezig met afvallen en heb je het afgelopen weekend iets meer gegeten dan je eigenlijk van plan was?
Pak het direct vandaag weer op en zet door, niet uitstellen.
Dan wordt je zeker beloont!!
Als je met afvallen met een strakke lijn naar beneden gewicht én centimeters verliest dan gaat er iets niet goed en heb je alleen maar kans om weer terug te vallen. Klinkt gek hè😉
Je moet juist soms dipjes hebben om ver te komen. Alleen dan leer je iets over jezelf en je gewoontes en valkuilen. En dan kom je heel ver….

Wil je graag begeleid worden in het afvallen en leren omgaan met jouw gewoontes en valkuilen en dipjes? En eindelijk eens goed afvallen zonder te stressen?
Stuur mij dan een berichtje, dan ga ik je voor 11 weken begeleiden, nu met gratis 3 weken extra ivm vakantie, dus dan gaan we 14 weken aan de slag.
Op naar een slanker en gezonder lijf met daarbij volhouden tot je je doel hebt bereikt en dan ook behoudt, hoe tof is dat?

We gaan geen strijd leveren…..

Vaak vragen mensen zich af wat ik doe en waar ik mij in onderscheid en waarom mijn 11 weken gezonde leefstijl programma zo succesvol is.

Ik ben dus een gewichtsconsulente die niet met pilletjes, vervangende maaltijden of shakes werkt.

Nee, ik ben overtuigd van het feit dat je met gewoon eten en jezelf goede voeding geeft dat je kan afvallen.

En werkt het ook zo? Jazeker.
Het belangrijkste is dat je leert omgaan met eten. Kan het zo simpel zijn. Kort antwoordt: Ja!

We hebben zoveel eten en verleidingen dat het bijna onmogelijk lijkt en is dat ook zo?
Nee, het is echt niet onmogelijk en echt te doen.

Je moet echt leren omgaan met eten. En is het een strijd? Nee!
Weet je wat ik het meeste hoor?

Het valt mij zo mee, het is geen streng en heftig dieet en ik merk dat ik er zin in heb om een nieuwe week in te gaan! Ik voel mij niet slap of lusteloos.
Ik heb juist energie en zelfs na mijn werk plof ik niet op de bank om even te slapen. Gewoon zelfs energie om te koken.
Iets afslaan als ik iets aangeboden krijg, vind ik niet meer erg en ik baal er dan ook niet van, hoe gek is dat?

We zien vaak dingen groter dan ze zijn waardoor we in een negatieve cirkel met eten komen. En uit die cirkel ga wij samen stappen.

De meeste gewichtsconsulentes maken geen menu’s omdat men bang is dat je dan lui wordt en niet zelf gaat nadenken, mijn ervaring in de 6 jaar dat ik iedereen begeleid juist het tegendeel.
Er wordt juist meer rust in je koppie en even wat structuur gebracht. Je weet precies wat je kan eten en wat jij nodig hebt. En je kan hier en daar juist dingen aanpassen.

En geen menu die voor honderden mensen hetzelfde is gemaakt. Nee, echt 1 op maat.
Alle producten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt, dus je hoeft echt niet in allerlei winkels je boodschappen te doen.

Wil je graag beginnen aarzel dan echt niet langer en neem contact met mij op, via de link in mijn bio of stuur mij gerust een pb. Eerst hebben we altijd een gratis en vrijblijvend gesprek.
We gaan samen voor een nieuwe lijfstijl waarin al die te kort komende diëten niet meer nodig zijn.
Je past namelijk je leefstijl zo aan dat je niet meer terugvalt en niet weer elk jaar weer een nieuw hype dieet, die elk jaar ook nog eens heel veel geld kost, hoeft te volgen.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Vrijblijvend infogesprek

Vandaag weer een leuk info gesprek gehad met een dame, die volgende week al meteen kan gaan beginnen.

Hoe leuk is het om nog meer dames en heren te mogen begeleiden naar een gezonder leven, met gewoon voeding vanuit de supermarkt.

Ze was vooral erg blij dat haar gezin gewoon kan mee-eten zonder poespas.

Niet alleen voor zichzelf apart koken, maar gewoon voor het hele gezin.
Iedereen kan namelijk gewoon mee-eten, het zijn geen gekke recepten. En ze zijn makkelijk en snel te maken, dus dat was al een zorg minder voor haar.

We gaan ook vooral aan de slag met haar gewoontes, brein en samen bewuster naar haar eet-gedrag/patroon kijken.

Ze weet straks precies wat je kan eten en wat goed voor haar is en ook hoe ga je om met etentjes, uitjes, weekendjes weg, vakanties.
Hoe kan je het toch gezellig op een verjaardag hebben zonder dat je hoeft te melden dat je aan het opletten bent omdat je wilt afvallen, dat is toch altijd wel een dingetje.

En vooral wat is goed voor haar en waar kan ze mee afvallen en centimeters verliezen op een gezonde manier.
En vooral geen honger lijden, trillen, zweten en zich niet lekker voelen omdat ze veel te weinig binnen krijgen.

Ik heb er nu al zin in!

Als jij ook wil starten, maar eerst even een info gesprek wil, dan kan dat natuurlijk altijd en is altijd vrijblijvend en gratis.

Neem dan contact met mij op dan plannen we even een datum.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Yess!

Vorige week heb ik het laatste consult gehad met een vrouw die ik ongeveer 2 jaar heb begeleidt met lange tussenpozen zodat ze nog lang een stok achter de deur had voor zichzelf. De metingen en percentages mag ik met jullie delen.

Ik heb haar gevraagd of ik dit mocht delen omdat zij een super mooi voorbeeld is van hoe afvallen moet zijn. Afvallen met ups en downs en leefbaar. Daarmee bedoel ik afvallen op een gezonde manier die bij ook fijn is voor haar huid want dit gaat mee.

Ze houdt ervan om lekker uit eten te gaan en af en toe een wijntje nemen. Haar beweging haalt ze uit wandelen en fietsen.
Je ziet haar gewicht, bmi en percentage mooi zakken op een natuurlijke manier en met geduld. Op deze manier heeft ze een gezonde leefstijl ontwikkeld die ze altijd kan bijhouden.

Ze weet nu ook precies hoe ze weer moet zakken in haar gewicht als ze weer iets aankomt. En lieve jij dit is leven, dit is een gezonde leefstijl ontwikkelen en daarbij afvallen en centimeters verliezen. Je ziet aan het einde stijgt ze weer een klein beetje en ook dat is leven, realiseren dat je weer omhoog gaat en weer even aan de slag.

Ze gaat verhuizen dus nu gaat ze lekker zelf verder met deze fijne leefstijl. Met heel wat
kilo’s eraf -22 kg en kijk eens hoeveel ze kwijt is aan centimeters!

Wil je ook graag aan de slag met deze gezonde manier van afvallen en wil je nooit meer terug naar gekke shake-, repen- en smoothie diëten, maar lekker en goede gezonder en makkelijker eten en je daarbij fijn voelen?
Neem contact met mij op, dan gaan we snel beginnen!

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

11 weken programma

Vanochtend weer een mooie 11 weken programma met een heer afgesloten.

Alle puzzelstukjes legt hij elke dag in elkaar. Dat wil zeggen hij weet precies welke en de hoeveelheid voeding hij binnen moet krijgen om zich goed te voelen, gezonder te worden en de centimeters te verliezen die hij kwijt wil bij zijn maag/buik/taille.

Elke dag bedenkt hij wat ga ik doen en wanneer kan ik wat eten.
Deze basis is zo belangrijk omdat je dan in de avond geen trek meer hebt, want je bent verzadigd en je hebt alles binnen gekregen gedurende de dag.

Het voelt voor hem ook echt als een leeftstijlverandering die hij, zoals hij zelf zegt makkelijk is om vol te houden.
Hij weet nu ook precies wat hij moet doen als hij meer gaat hardlopen of marathons gaat doen, hoe hij hersteld en wat hij vooraf eet.

Ook naar festivals waar het eten niet altijd super is natuurlijk, weet hij het zo te doen dat hij de gezondere basis van de dag al binnen heeft.

Wat een fijne begeleiding vond ik het de afgelopen maanden🙏🏻

En hij gaat gewoon door zoals hij al doet, gaat het iets minder, wat bij hem niet zo vaak voorkomt dan gaat hij de volgende dag gewoon weer verder.
Niks terug bij af, nee accepteren en weer verder💪🏻

Ik kan hem met een gerust hart loslaten en dat voelt super!

Love my job!

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

En door….

Wat een heerlijke dag weer vandaag, mooie resultaten, hier en daar een dipje en die hoort er bij.
Alleen hoe ga je om met dat dipje. Je gaat al een tijdje goed, het afvallen gaat lekker, maar ineens sta je stil. Je gaat twijfelen aan jezelf en vraagt je af wat heb je fout gedaan?

Nou daar kan ik vaak kort over zijn, niets, want er bestaat geen fout.
Als je even je niet aan je menu houdt of je bent plotseling uit eten geweest of het bewegen is wat minder geweest afgelopen week.
Who cares🤷‍♀️ het gebeurt. Belangrijk is dat je het weer oppakt zo snel mogelijk.
Zit je in het dipje dan geef ik je alvast een kleine tip van de vele tips die ik in mijn coachingconsulten altijd deel.
Denk even aan afgelopen week, heb je veel extra's gegeten, meer zout of minder bewogen? Dan kan dat een oorzaak zijn dat je stilstaat, heb je het goed gedaan, ga dan weer verder. Je lichaam kan namelijk met allerlei processen bezig zijn of vocht vasthouden en daar kan je niet zoveel meteen aan doen.

Dus schouders ophalen en weer verder gaan. Niet gaan zitten balen van jezelf, je bent niet perfect.

Wat gaat jou verder helpen?

1 Balen van jezelf met als gevolg dat je denkt, ach wat maakt het ook uit, dat chippie kan ook dan wel vanavond en dat koekje🙄🙄
2 Kak niet zo lekker gegaan vorige week, maar ik ga door💪

Zo leuk!

Vandaag een laatste consult gehad met een lieve jongedame (wat klink ik dan oud zeg🤪) van 24 jaar.
Heel lief een bloemetje van haar gekregen omdat ze zo blij is met haar leefstijlverandering.
Ze heeft het 11 weken programma bij mij gevolgd en is nu klaar om zelf verder te gaan.
In die 11 weken, heeft ze soms wat tegenslagen gehad, met name haar eigen brein die aangaf dat ze het soms fout deed of dacht dat ze terugviel in oude patronen, terwijl ze het juist goed deed.
Vooral je eigen brein kan je grootste tegenstander zijn in het afvallen, zoals; nu ik dit heb gegeten, is het allemaal voor niks geweest en het bekende; Ach het maakt nu toch niets meer uit, wat voor vele denk ik ook heel bekend klinkt. Ze heeft geleerd hoe ze deze gedachtes de baas kan zijn en hoe ze ermee om kan gaan.
Ze is zelfs op vakantie geweest en ook voor haar werk weg geweest en alles heeft ze doorstaan met haar gezondere leefstijl.
Ze weet nu ook dat als het soms wat tegenzit (wat volkomen normaal is) en hoe ze het weer oppakt en weer verder gaat. of als ze toch iets terugzakt en weer iets aankomt hoe ze dat weer kan laten zakken en verder kan gaan.
Ik ben zo mega trots op haar en haar begeleiding was super fijn om te doen. Wat een trotse dame die nu lekker in haar vel zit en trots op zichzelf is.
Zoals ze vanochtend zei, ik zie mijn spieren tevoorschijn komen en mijn omvang afnemen. Ik zie het zelf gewoon in de spiegel.
En dan voel ik mij trots dat ze dit heeft bereikt.
Gelukkig houden we nog contact via whattsapp, want dat blijft altijd ook als je klaar bent met het programma, ik blijf je altijd steunen💪
En kijk eens naar haar metingen overzicht, haar vetpercentage, haar gewicht, haar BMI omlaag en haar spiermassa omhoog.
Je kan heel mooi zien dat ze soms een dipje heeft gehad, maar je ziet ook dat ze het weer mooi heeft opgepakt. Als je geen dipjes hebt in je afvalproces, dan gaat er iets niet goed en waarom? Omdat je dat heel strak het schema volgt en geen extra dingetjes soms doet. En die extra dingetjes horen er juist bij, want anders leer je niet om een gezonde leefstijl te kunnen volhouden, want dat is leven en niet een strak schema volgen, dat is geen leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

 

Koolhydraten

Koolhydraten worden vaak op 1 grote hoop gegooid onder de noemer, ze zijn slecht voor je en je moet ze vermijden. Maar er is een groot verschil.
Langzame en snelle koolhydraten
Producten die we eten bevatten zowel snelle als langzame koolhydraten. Met langzaam en snel wordt de snelheid waarmee koolhydraten worden opgenomen in ons bloed.
Snelle koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel en daarna voor een snelle daling. In dit 'dal' krijg je snel opnieuw trek. Snelle koolhydraten zitten vooral in witte suiker, witte rijst, witte macaroni, friet en chips.
Langzame koolhydraten zorgen voor langdurige energie en verzadiging.
Deze koolhydraten zitten voornamelijk in vezelrijke voedingsmiddelen.
Zoals zilvervliesrijst, volkoren pasta's, volkoren brood, vezelrijke crackers, noten, zaden, groente en fruit.
Wil je afvallen, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor de langzame koolhydraten, niet omdat het minder calorieën bevat maar wel omdat ze zorgen voor minder trek en eetbuien.

Dipjes horen erbij

Een dipje zit in een klein hoekje, niet balen van jezelf, gewoon doorgaan.
Als je je een keer hebben laten gaan terwijl dat niet de bedoeling was, wordt dan niet boos of teleurgesteld in jezelf.
Het gebeurt iedereen.
En so what! Ga gewoon weer verder.
Je bent nog steeds eens mens, geen robot.
En van de dingen die niet lekker gaan, leer je ook.
Dus val je sta weer op en loop verder, don't beat yourself up💪

Samen iets doen i.p.v.


Je kent het wel even gezellig bij je vriend of vriendin op de koffie/thee en gezellig even bijkletsen
Wat nou als je 2 vliegen in 1 klap kan slaan?
Ga eens een wandeling maken samen en klets dan bij, eventueel neem je je koffie en thee mee en lekker op pad.
Dan heb je ontspanning, je ziet en spreekt elkaar, er komen geen koekjes bij kijken😉 en je hebt meteen weer je stappen gezet voor die dag.
Nou? Waar wacht je op, app je vriend/vriendin en plan meteen een afspraak.
De tijd gaat zo snel dat het voorbij vliegt voordat je elkaar weer ziet anders❤️

Yess!

Dit soort berichtjes die ik krijg hè🙏🏻🤗🤗
Zo leuk om te horen, als ik hier de Posts zo achter mijn schermen maak en bedenk.
Weet je natuurlijk niet wie het allemaal precies leest en wie er motivatie of energie uithaalt.
Dan zijn dit soort berichtjes goud waard, want daar doe ik het voor❤️🤗

Wist je dat?


Dat de vitamines en mineralen door je dunne darmwand moeten zodat het door je lichaam wordt opgenomen?
Dit betekent dat het belangrijk is dat je darmen gezond moeten zijn om zo goed mogelijk alles op te kunnen nemen.
Je darmen houd je gezond door ze in beweging te houden en dit doe je door voeding en door beweging.
Veel vezels zorgen ervoor dat je darmen blijven werken, doordat ze blijven werken kun je darmziektes zoveel mogelijk voor zijn.
Als je zelf beweegt dan gaan je darmen ook beter werken, wist je dat?

Consult

Afgelopen week weer een mooi laatste consult gehad die ik even met je wil en mag delen.

Deze dame heeft vooral gedragsverandering ervaren in onze 11 weken.
Ze gaf aan dat ze:
Meer energie heeft gekregen
Dat ze haar lievelingsbroek weer past🤩
Dat ze nu weet wat ze kan doen als ze een dip ervaart, waarin alles tegenzit, dat ze er klaar mee is en dat ze baalt van zichzelf. (Deze dipjes zal je altijd houden, belangrijk is dat je leert hoe ermee om te gaan en daardoor weer lekker verder kan).

Ze voelt zich weer fijn met haar lichaam💃, het vervelende randje over haar broek is weg en haar benen komen tijdens het wandelen niet meer tegen elkaar aan, dit stoorde haar altijd.
Dat ze nu weet wat ze op vakantie kan doen, dat ze lekker kan genieten en niet aan hoeft te komen en toch niet het gevoel hebben dat ze aan het diëten is. Dit gaf haar zo een opluchting dat het zo kan. Tevens met verjaardagen en etentjes weet ze wat ze kan doen, zonder dat iemand in de gaten heeft dat ze wil afvallen en het viel haar allemaal zo mee.
En het mooiste is, ze heeft het allemaal zelf gedaan. Ik doe de voorzetjes en zij maakt de goals..

En ik kan haar met een gerust hart loslaten, want ze kan het.
En als ze bv volgend jaar weer iets wegzakt in oude gewoontes, pakt ze gewoon haar map er weer bij en volgt weer even de eerste 2 weken en ze zit er weer in💪

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Jodium

 

 

 

 

 

 

 

 

Eet je geen brood of havermout maar wel alleen volkoren crackers?
Let dan even op je jodium inname.
In brood en havermout zit namelijk jodium en dat zit niet in volkoren crackers.
Jodium zit in bakkerszout en daar worden volkoren crackers vaak niet mee gemaakt.
Jodium heb je nodig voor aanmaak van je schildklierhormoon die op hun beurt weer nodig zijn voor de groei en je stofwisseling.
Dus jodium is heel belangrijk om geen verstoorde schildklier te krijgen.
Daarom is bv een volkoren boterham het makkelijkst om jodium binnen te krijgen.
Jodium is tevens ook van belang voor het goed functioneren van je zenuwstelsel en ondersteunt je energievoorziening.
Jodium kun je ook binnen krijgen door deze producten te eten:
Zeewier
Eieren
Zeevis
Bakkerszout
Zuivelproducten
Spinazie
Ananas
Uien
Groene paprika
Sla.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken:
WhatsApp chat