Wintergranola met sinaasappel en chocolade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8-10 porties
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
* 150 gr havermout
* 75 gr hazelnoten, grof gehakt
* 75 gr amandelen, grof gehakt
* 25 gr sesamzaad
* 1,5 eetlepel speculaaskruiden
* 1 sinaasappel
* 2 eetlepels vloeibare margarine
* 2 eetlepels honing
* 75 g extra pure chocolade, grof gehakt

Bakplaat met bakpapier

Bereiden

-Verwarm de oven voor op 175˚ graden. Meng in een kom havermout, noten, sesamzaad en speculaaskruiden.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Pers 3 eetlepels sap uit (de rest wordt in dit recept niet gebruikt).
-Verwarm in een steelpan het sap, de kokosolie/roomboter en honing tot de vloeibare margarine gesmolten is. Meng dit door het havermoutmengsel.
-Spreid het mengsel uit over een bakplaat en rooster dit 15 minuten in de oven. Kijk af en toe: de granola moet niet te donker worden.
-Laat de granola helemaal afkoelen en meng dan de stukjes chocolade erdoor.

Als je dit goed laat afkoelen en in een goed afgesloten glazen pot bewaard, dan kun je hier 2 weken lang van smullen

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: