Shakshuka

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:
* 1 grote ui
* 1 teen knoflook
* 1 paprika
* 1 theelepel kurkuma
* 1/2 theelepel gemalen koriander
* 1 theelepel komijnpoeder
* halve theelepel kaneel
* verse basilicum
* laurierblaadje
* blik tomatenblokjes (400 gram)
* 3 eieren

Bereidingswijze:
- Verwarm een grote koekenpan op het vuur. Snijd de ui en de paprika grof, pers de knoflook. Bak de ui met de knoflook in olie even aan. Voeg de paprikareepjes toe en de kruiden (kurkuma, koriander, komijn en kaneel en zout). Bak dit even mee.

- Voeg de tomatenblokjes en het laurierblad in de pan en laat dit op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Roer het tussendoor regelmatig door. Verwijder hierna het laurierblad.

- Maak drie kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat het nog vijf minuutjes op het vuur staan zodat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout en verse basilicum.

- Serveer met zilvervliesrijst, volkoren brood, of volkoren of vezelrijke pasta.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: