Rijst met linzen en pompoencurry

Een goed vullend vegetarisch gerecht.

 2 personen

30+ minuten

 

Ingrediënten

400 gram pompoen

1 kleine ui

2 stengels bleekselderij

1 eetlepel olie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel karwijzaad

citroensap

150 gram zilvervliesrijst

100 gram rode linzen

25 gram walnoten

Bereiding

Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.

Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.

Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.

Maak de groente op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en de linzen in 15-20 minuten.

Hak de walnoten grof.

Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.

Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.

 

Eet smakelijk!

 

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: