Quiche met kip en doperwten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

* 300 gr kipfilet, in blokjes
* 1 groot vel bladerdeeg
* 300 g doperwten
* 2 rode ui, in halve ringen
* 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
* 50 gr parmezaan, geraspt
* 4 eieren, losgeklopt
* 200 ml light kookroom
* 1 klein klontje boter
* 2 el basilicum, fijngehakt
* peper en zout

BEREIDING:

- Verwarm de oven voor op - 200 °C.
- Bedek een ingevette taartvorm met het bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.
- Blancheer de erwtjes kort in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en laat even uitlekken.
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg na enkele minuten de kippenblokjes toe en bak ze mee gaar.
- Meng de eieren met de room en de basilicum. Kruid bij met peper en zout. Meng er de parmezaan door.
- Verdeel de kip met de erwten over de deegbodem. Schenk er het eiermengsel over. Bak de quiche 30-35 minuten in de oven.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: