Mexicaanse bonensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

* 200 gr rundergehakt
* 1 theelepel chilipoeder
* 2 theelepels komijnpoeder
* 2 paprika’s, rood en oranje
* 200 gram wortels
* 1 teen knoflook
* 1 grote ui
* Olijfolie
* 1 bouillon blokje minder zout
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 1 blik mais even afspoelen
* 1 blik kidneybonen even afspoelen
* 200 ml kokend water

-Verwarm de grill voor op 180 graden.
Snijd de paprika’s, ui, knoflook en wortels in grove stukken en verdeel over een vel bakpapier op een bakplaat.
-Schenk een beetje olijfolie over de groenten. Schuif de groenten in de oven voor 20 minuten.

-Pak een hapjespan en rul het gehakt in een klein beetje milde olijfolie.
Schep het gehakt uit de pan zodra het gaar is en doe het in een apart schaaltje.
-Schuif de groenten van de bakplaat in de pan, voeg er 200 ml kokend water aan toe.
-Voeg een bouillon blokje toe en pak de staafmixer en mix alles fijn.
-Voeg hierbij nog de tomatenpuree, de komijn- en chilipoeder.
-Eventueel ook nog wat meer water.

-Spoel daarna de mais en kidneybonen even af als je ze uit blik haalt.
-Voeg ze toe aan de soep.
-Verwarm alles nog even goed door.
-Maak je gerecht af met een lepel demi crème fraiche.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: