Mexicaans pannetje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:
* 200 gram rundergehakt
* 200 gram zoete aardappel in blokjes
* 1 klein blikje mais
* 1 klein blikje zwarte bonen
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 5 gehalveerde cherrytomaatjes
* 1 avocado
* 1 bosui
* 125 gram zure room light
* 1 theelepel komijnpoeder
* ½ theelepel cayennepeper
* ½ eetlepel paprikapoeder

- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een koekenpan aan tot het goed begint de geuren.
- Doe de zoete aardappel bij de knoflook en ui in de pan en bak deze in 15 minuten nagenoeg zacht.
- Voeg het gehakt aan de zoete aardappelmix toe en schep het geheel goed om. Bak het gehakt rul.
- Spoel de mais en zwarte bonen goed schoon onder de koude kraan en voeg deze samen met de gehalveerde cherrytomaatjes aan de rest van de ingrediënten toe.
- Doe de komijnpoeder, cayennepeper en het paprikapoeder in de pan en schep het geheel goed om. Breng op smaak met een snuf zout. Verwarm het geheel nog vijf minuten op middelhoog vuur door.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de avocado in blokjes. Verdeel dit over de pan met warme ingrediënten. Strooi een beetje zeezout over het geheel.
- Schep de zure room her en der over het maaltje en serveer direct.
- Niet op de lijn aan het letten en heb je zin in een snackdiner? Serveer dan wat tortillachips bij deze maaltijd!