Lasagne met groenten en volkoren bladen

 

 

 

 

 

 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

-Halve pompoen (in kleine blokjes gesneden)

-1 courgette (in reepjes met de kaasschaaf)

-6 volkoren lasagnebladen

-1 pak passata tomatenpuree

-2 bleekselderijstengels (in kleine stukjes gesneden)

-1 teen knoflook (uitgeperst)’

-1 eetlepel Italiaanse kruiden zonder toegevoegd zout)

-Snif zout en peper

-1 paprika

-125 gram demi-crème fraiche

-300 gram rundergehakt

-Milde olijfolie

-15 blokjes feta light

-40 gr am30+ kaas

 

Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Rul in een hapjes pan het gehakt.

Doe in een maatbeker de passata, knoflook, zout en peper, italiaanse kruiden, de paprika en mix dit met een staafmixer.

Voeg de pompoenblokjes en de selderijreepjes bij het gehakt, bak het even mee.

Voeg hierbij de tomatensaus, roer even goed door.

 

Pak een ovenschaal en vet deze even in.

Leg op de bodem alvast een laagje tomatensaus, leg hierop de helft van de reepjes courgette. Pak 3 lasagnebladen en smeer deze in met de crème fraiche leg ze op de courgette.

Herhaal alles een 2e keer en eindig met een laagje tomatensaus.

Hierover wat geraspte kaas en verkruimelde fetablokjes.

Doe de lasagne voor 35 minuten in de oven.