Kip met rode pesto en creme fraiche uit de oven

Hier lik je je vingers bij af!

Kip met rode pesto en creme fraiche pesto uit de oven

Ingrediënten: (4 personen)
250 gram volkoren pasta penne
450 gram kippenborstfilet
1 bakje demi crème fraîche
2 eetlepels rode pesto
1 pot geroosterde paprika
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Snijd de paprika open zodat je een lang stuk paprika hebt en bedek hiermee de bodem van een ovenschaal. Maak de kip schoon en snijd deze in dunne plakken en leg deze op de paprika. Leg dan nog een laag paprika over de kip heen. Meng 2 eetlepels rode pesto met de gehele inhoud van de creme fraîche, voeg nog twee uitgeperste teentjes knoflook erbij en nog wat peper naar smaak. Smeer dit over de laag paprika en verdeel het goed. Dan kan dit de oven in (deze hoeft niet voorverwarmd te zijn). Zet de oven op circa 180 graden en plaats de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Serveertip
Serveer de kip-pesto met de pasta en een gezonde salade naar
keuze.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: