GEVULDE PUNTPAPRIKA MET KURKUMA COUSCOUS

Voor 2 personen (als hoofdgerecht) of 4 personen (als voorgerecht)

Benodigdheden:
* 2 grote puntpaprika’s
* 60 gram volkoren of gewone couscous
* 50 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
* 50 gram feta
* 2 eetlepels zonnebloempitten
* 1 grote theelepel kurkuma
* 1/2 theelepel komijnzaad
* een flinke snuf peper en zeezout
* optioneel, een handje verse bieslook
* olijfolie of kokosolie, om in te vetten
*Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd dan de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Maak ondertussen de vulling. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer dan de kurkuma, komijnzaad en peper en zout door de couscous. Snijd de feta in blokjes, en meng deze samen met de zwarte bonen en 1 eetlepel zonnebloempitten, door de couscous.
Schep dan de couscous in de paprika’s en strooi de resterende zonnebloempitjes erover. Zet de ovenschaal dan 20 minuten in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s voor je ze serveert nog met een handje verse bieslook.