GEVULDE PUNTPAPRIKA MET KURKUMA COUSCOUS

Voor 2 personen (als hoofdgerecht) of 4 personen (als voorgerecht)

Benodigdheden:
* 2 grote puntpaprika’s
* 60 gram volkoren of gewone couscous
* 50 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
* 50 gram feta
* 2 eetlepels zonnebloempitten
* 1 grote theelepel kurkuma
* 1/2 theelepel komijnzaad
* een flinke snuf peper en zeezout
* optioneel, een handje verse bieslook
* olijfolie of kokosolie, om in te vetten
*Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd dan de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Maak ondertussen de vulling. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer dan de kurkuma, komijnzaad en peper en zout door de couscous. Snijd de feta in blokjes, en meng deze samen met de zwarte bonen en 1 eetlepel zonnebloempitten, door de couscous.
Schep dan de couscous in de paprika’s en strooi de resterende zonnebloempitjes erover. Zet de ovenschaal dan 20 minuten in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s voor je ze serveert nog met een handje verse bieslook.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: