Eenpansgerecht met rijst en feta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:
* 1 courgette
* halve prei
* 1 paprika
* 2 tomaten
* 1 ui
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl kerriepoeder
* snufje zout en peper
* 500 ml water + 1 bouillonblokje
* 150 gr zilvervliesrijst
* 100 gr feta
* 1 ei
* paneermeel

Bereidingswijze:
- Snijd de prei, paprika, courgette, ui en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten met de kruiden ongeveer 5 minuten.

- Voeg daarna de rijst, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen.

- Ondertussen snijd je de feta in reepjes. Klop het ei los in een diep bord. Leg op een ander bord wat paneermeel. Haal de reepjes feta door het ei-mengsel en daarna met beide kanten door het paneermeel. Giet een scheutje olie in een pan en bak ongeveer 2 minuten per kant.

- Serveer de rijstschotel met de fetareepjes en smullen maar.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: